Neljän suomalaisen Thorengruppen voitti Ruotsin mestaruuden: ”Heillä on yksin­kertaisesti paras joukkue”

Veera Kaupin, Oona Kaupin, My Kippilän ja Tuulia Ahon edustama Team Thorengruppen juhli lauantaina Ruotsin salibandymestaruutta 9 589 katsojan edessä.

Suomen maajoukkueen ja Team Thorengruppenin tähti Veera Kauppi (oik.) juhli lauantaina Ruotsin salibandymestaruutta. Kuva viime syksyltä naisten salibandyn EFT-turnauksesta Lempäälässä.

23.4. 16:07

Neljän suomalaispelaajan edustama Team Thorengruppen juhli lauantaina salibandyn naisten Ruotsin mestaruutta toisena keväänä peräkkäin.

”Kaikki, mitä olemme koko kauden ajan tehneet, on ollut maagista”, sanoi yhden maalin finaalissa tehnyt kapteeni Emelie Wibron Ruotsin yleisradioyhtiölle SVT:lle.

Thorengruppen kukisti Tukholman Avicii-areenalla 9 589 katsojan edessä pelatussa superfinaalissa runkosarjan voittaneen Pixbon maalein 5–4. Avicii-areena tunnetaan paremmin alkuperäisellä nimellään Globen.

Uumajalainen Thorengruppen sijoittui SSL-liigan runkosarjassa kakkoseksi. Joukkueen suomalaisista Veera Kauppi, Oona Kauppi ja My Kippilä pelasivat myös superfinaalissa. Thorengruppenin neljäs suomalainen Tuulia Aho ei ollut kokoonpanossa lauantaina.

Oona Kauppi teki Thorengruppenin 2–0-johtomaalin jo viiden minuutin pelin jälkeen.

Hopeajoukkue Pixbon suomalaiset ovat Mia Karjalainen ja Laura Manninen, jotka molemmat saivat superfinaalissa syöttöpisteen.

”Vaikka Pixbon puolustus on uskomattoman hyvä, on Thorengruppen vaikea pysäytettävä hyökkäyspäässä. Siellä on niin uskomaton määrä leveyttä”, SVT:n asiantuntija Anna Wijk sanoi.

”Heillä on yksinkertaisesti paras joukkue.”

Hän mainitsi erikseen nimeltä kapteeni Wibronin, Veera Kaupin sekä Sofia Joelssonin, jonka pistesaldo superfinaalissa oli 1+2.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat