HIFK:n taidokas ykkösketju venytti ratkaisun Espooseen: ”Silmät kiinnikin tietää, missä toiset menee”

Helsinkiläisjoukkue onnistui nappaamaan jo toistamiseen pakkovoiton.

HIFK:n Michaela Pejzlová (kesk.) sai juhlia lauantaina yhdessä maalivahti Iina Kuuselan (vas.) ja Julia Liikalan kanssa. Pejzlová iski tehot 2+1 ja Liikala pisteet 1+2.

23.4. 18:36

Helsingin IFK kukisti naisten jääkiekkoliigan valtikkaa viime vuodet pitäneen Kiekko-Espoon toisen kerran peräkkäin ja venytti finaalisarjan ratkaisun sunnuntaille Espooseen. Ensimmäistä naisten Suomen mestaruuttaan hamuava HIFK nappasi Espoosta 4–1-kotivoiton, jolla joukkue tasoitti sarjan 2–2:een.

Kiekko-Espoo jyräsi pääsiäispäivinä pelatuissa avausfinaaleissa HIFK:n yli, mutta pakkoraossa hankitut voitot ovat saaneet HIFK-leirin tunnelmat korkealle.

”Monet koutsit sanovat, että voittojen jälkeen tilanne pitäisi nollata, mutta me ei nollata mitään. Menemme samalla fiiliksellä kohti huomista”, HIFK:n vastuuvalmentaja Saara Niemi paalutti Pirkkolan jäähallissa ottelun tauottua.

Espoo siirtyi avauserässä johtoon Tea Villilän ylivoimaosumalla, mutta kolmannessa finaalissa kovan tärskyn saanut HIFK-hyökkääjä Matilda Nilsson onnistui erän lopussa tasoituksessa. Seuraavissa erissä HIFK puolusti tiiviisti vahvan ottelun pelanneen maalivahtinsa Iina Kuuselan edessä ja antoi ykkösketjulleen ratkaisun avaimet.

Ensimmäistä HIFK-kauttaan pelaava Julia Liikala (1+2) ja tshekkitaituri Michaela Pejzlová (2+1) petasivat toisilleen kaksi avopaikkaa, joille Espoon maalivahti Tiia Pakarinen ei mahtanut mitään. Ketjun kolmannen lenkin muodostaa Suomi-kiekon pelaajasuuruus, 44-vuotias Karoliina Rantamäki.

”Onhan tuossa (ketjussa) ihan unelma pelata. Emme ole treenanneet kauheasti yhdessä, mutta tuntuu, että silmät kiinnikin tietää, missä toiset menee. Siinä on helppo onnistua itsekin”, pohjalaislähtöinen Liikala innostui.

”Tämä työ ja tunne kantavat”, laituri viittasi ratkaisufinaaliin.

Espoo on hallinnut naisten kiekkoliigaa pitkin 2000-lukua ensin Bluesin ja parin viime vuoden ajan Kiekko-Espoon nimellä. Nyt joukkue on hieman yllättäenkin kovan haasteen edessä.

”Oli meiltä huono esitys, varmasti playoffien heikoin. Olimme ujoja ja pelokkaita, enkä tiedä, mitä odotimme. Ehkä sitä, että homma menisi itsestään maaliin, mutta ei mennyt. Nyt joukkuetta mitataan”, espoolaisten monivuotinen päävalmentaja Sami Haapanen summasi.

Ratkaiseva finaali alkaa sunnuntaina kello 16 Espoon Tapiolassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat