Ratkaisu­maalin tehnyt Tapparan puolustaja Otto Leskinen: ”Voitot helpottavat”

Kiekon loppuottelusarja meni katkaisuvaiheeseen, kun Tappara johtaa 3–0.

Tapparan Anton Levtchi (vas) ja Otto Leskinen saivat onnittelijoita Leskisen 2–0-maalin jälkeen.

25.4. 21:50

Tampere

Tappara hankki kolme ottelupalloa jääkiekkofinaaleissa, kun se kaatoi TPS:n 3–1 täpötäydessä Nokia-areenassa.

Loppuottelut siirtyivät katkaisuvaiheeseen, kun karavaani matkaa Turkuun tiistaiksi. Jokainen ottelu tästä eteenpäin voi ratkaista Tapparalle Suomen mestaruuden. Neljää ottelupalloa Tampereen kirvesrinnat eivät menetä – tai jos niin kävisi, olisi se kaikkien aikojen kotimainen kiekkouutinen.

Onnistuneet hankinnat palkitsivat Tapparan maanantaina. Veli-Matti Savinainen ja Otto Leskinen laukoivat maalin mieheen. Vielä alkukaudella he kiekkoilivat KHL:ssä Jokerien paidat päällään.

”On aina hieno tehdä maaleja tärkeässä matsissa. Upea fiilis”, Leskinen sanoi HS:lle.

Leskinen hyppäsi vauhdissa olevaan Tapparan joukkueeseen vähän ennen runkosarjan loppua. Hänelle muutos oli suuri, mutta Savinainen on tuttu pelaaja Tampereella.

”Meillä on tosi hyvä joukkue ja selkeä sapluuna, millä pelataan. Kun tulee voittavaan joukkueeseen mukaan, helpottaa aika paljon sopeutumista siihen. Voitot helpottavat”, Leskinen sanoi.

”Hyvin otettiin meikäläinenkin vastaan. Huippu-ukkoja koppi täynnä.”

Petteri Puhakka heitti keskialueelta viimeisen kiekon TPS:n tyhjään kehikkoon. Siihen päättyi Palloseuran uskottava kiri ajassa 58.41. Kolmannen erän alussa Jack Rodewald kavensi Palloseuralle, mutta uhkaajaksi joukkueesta ei ollut.

Kevään edetessä Savinaisen rooli on kasvanut pikku hiljaa, ja Leskinen kuuluu monipuolisuudellaan koko Liigan kärkipakkeihin.

Leskisen terävä nousu maalille ja laukaus suoraan Waltteri Merelän syötöstä toi Tapparalle 2–0-johdon. Leskiselle se oli pudotuspelikevään neljäs maali.

Ottelun avausmaalissa Tappara pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kolmiopeli maalin kulmalla meni niin, että Kristian Tanus syötti takaviivan taakse Anton Levtchille, joka jatkoi maalin eteen Savinaiselle. Nätti maali, joka avasi tarkan pelin padot.

TPS:n kultakypärä Markus Nurmi sai kovia taklauksia pitkin iltaa, ja kohuttu ykkösketju jäi maaleitta.

Isoin hankaluus löytyi vastustajasta ja sen pelitavasta.

”Kai se on sellainen Tapparan perustaso, eikä meidän auta kuin parantaa tästä”, Nurmi sanoi.

”On meillä varaa parantaa, ja itsellekin osui varmaan kevään huonoin play offs -peli tähän paikkaan. Pikkaisen pisti harmittamaan.”

Nurmi lateli peruskuviot, miten sarja voisi vielä tasoittua: äijää maalille ja kiekkoja sinne.

”Työtä enemmän oikeastaan ja saatava pitkiä hyökkäyksiä Tapparan maalille”, Nurmi sanoi.

Tampereen uusi Nokia-areena ja molempien paikallisten seurojen mitalitahti ovat saaneet tamperelaiset kiekon perään ilman mitään kontrollia.

Areena täyttyi ääriään myöten maanantaina, 12 075 katsojaa, ja näitä iltoja on riittänyt. Ei ihme, että 300 000 hengen raja rikkoontui pudotuspeleissä.

”Yritetään ainakin”, Otto Leskinen vastasi kysymykseen siitä, meneekö sarja poikki tiistaina.

”Tosi tiukkoja matseja ovat olleet, ja kyllä vastustajallakin on ollut paikkoja. Ja meillä on huipputason maalivahti [Christian Heljanko].”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat