Historiallinen tuplahyppy epäonnistui: serkukset yrittivät hypätä ilman laskuvarjojen avaamista toistensa koneisiin

Serkukset selviytyivät hengissä kokeesta.

25.4. 12:12 | Päivitetty 25.4. 16:29

Kaksi serkusta, Luke Aikins ja Andy Farrington, yrittivät tehdä taitolentohistoriaa vaihtamalla lentokoneita ilmassa. Kokeilu epäonnistui, mutta molemmat selvisivät hurjasta kokeestaan hengissä, kertoo muun muassa USA Today.

Huima yritys tehtiin sunnuntaina alkuillasta Arizonassa. Molemmat koneet lensivät lähes 4 000 metrin korkeuteen. Koneissa oli tätä yritystä varten kehitetyt ”ilmajarrut”, joiden avulla niiden piti lentää ilman ohjaajaa tasaisesti keula alaspäin.

Aikins onnistuikin pääsemään toiseen koneeseen ja sai ohjattua sen takaisin maahan, mutta Farrington joutui turvautumaan laskuvarjoon ja laskeutumaan se avulla maahan, sillä toinen kone alkoi pyöriä spiraalimaisesti.

Hallitsemattomassa koneessa oli myös laskuvarjo, joka avautuu tietyssä korkeudessa. USA Todayn mukaan ei ole vielä tiedossa, minne kone lopulta putosi ja millaisessa kunnossa.

Olosuhteet kokeeseen olivat hyvät, sillä tuulennopeus oli noin kymmenen kilometriä tunnissa. Farrington ei osannut sanoa, mikä lopulta meni pieleen.

”Se vain meni eikä pysähtynyt 90 asteen sukelluksessa. Mitään mahdollisuutta ei ollut.”

”Ilmajarruja” oli testattu useita kertoja ja Aikinsin mukaan kaikki muukin oli testattu useita kertoja. Ainoastaan todellinen hyppäys kohti toista konetta tehtiin ensimmäisen kerran.

USA Todayn mukaan kaksikko aikoo selvittää, mistä oli kyse ennen kuin he harkitsevat uutta kokeilua.

Luke Aikins tekee laskuvarjohyppytemppuja. Kuva on vuodelta 2017.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat