Kiekon finaalisarja jatkuu: TPS palkitsi faninsa ja venyttää ratkaisua

Puolustaja Elmeri Erosen maali riitti tiukassa ottelussa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Heikki Miettinen kommentissaan.

TPS:n pelaajat juhlivat Elmeri Erosen 1-0 maalia jääkiekon Liigan neljännessä loppuottelussa TPS-Tappara Turussa 26. huhtikuuta 2022.

26.4. 21:02

Turku

Turun Palloseura sai jatkoaikaa jääkiekon loppuottelusarjassa, mutta edelleen on ylitettävänä kivitalon kokoinen seinä.

Puolustaja Elmeri Erosen maali pelasti Palloseuran, mutta Tapparan 3–1-johto finaalisarjassa on mahdottoman kova. Nyt ero kaventui ja yksi kerrallaan niin on tehtäväkin.

Loppuotteluiden meneminen suorassa linjassa Tapparalle ei olisi tehnyt oikeutta turkulaisille. Joukkueiden ero ei ole niin iso.

TPS:n nuoret pelaajat ja kaupungin tutut kiekkonaamat antoivat faneilleen hyvän lahjan kaatamalla Tapparan kotihallissaan.

Edellinen Turun peli ratkesi niin julmasti luistimesta kimmonneeseen maaliin, että on hyvä, kun tulee vielä yksi yritys kaventaa Tapparan johtoa.

Se kertoi jotain onnen tasapuolisuudesta, että Eronen oli se pelaaja, joka kilautti kiekon Tapparan maalin tolppaan vain hetkeä ennen voitto-osumaa.

TPS:n Niklas Arell antoi vähän kulmamaistiaisia Tapparan Mikael Seppälälle.

Käy lopulta miten tahansa, tämä finaalisarja ansaitsi ainakin vielä yhden ottelun. Lisääkin voi tulla, jos tuloillaan oleva mestaruus kangistaa Tapparaa vielä seuraavassakin ottelussa.

Erilaisista kiekkokirjoista ympäri maailmaa löytyy esimerkkejä, joissa on noustu 0–3-tilanteesta voittoon, mutta yksikään tilasto ei auta TPS:aa.

Maalit pitää tehdä ja ottelut voittaa eikä seuraavaa päivää saisi miettiä. Jatkoa tulee, jos TPS ansaitsee sen, mutta Tapparalla on niin jämäkkä ote mestaruudesta, ettei se siitä hevin luovu.

Suomessa vain KalPa on menettänyt 3–0-johdon, kun se hävisi Bluesille puolivälieräsarjassa vuonna 2012.

Onneksi tilastoilla ei pelata näitä otteluita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat