Sotaa paennut ukrainalainen pelaaja pääsee Borussia Dortmundin miehistöön hyväntekeväisyysottelussa

Kiovan Dynamo on kiertueella Ukrainan hätäapurahaston hyväksi.

Ukrainasta sotaa paennut jalkapalloilija Alan Aussi pääsee Borussia Dortmundin riveissä kentälle tiistaina pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa. Dortmundin ja Kiovan Dynamon otteluun on myyty noin 25 000 pääsylippua.

25.4. 19:23

Ukrainasta sotaa paennut jalkapalloilija Alan Aussi pääsee saksalaisen Borussia Dortmundin riveissä kentälle tiistaina pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa. Dortmund kohtaa ottelussa Aussin kasvattajaseuran Kiovan Dynamon, ja ottelulla kerätään varoja Ukrainan hätäapurahastoon.

Aussi on 20-vuotias ammattilaispelaaja ja pelipaikaltaan toppari. Hän pakeni Ukrainasta sotaa ja on harjoitellut sen jälkeen Dortmundin alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

Aussi kertoi hyväntekeväisyystapahtuman aattona, että hänen ajatuksensa ovat ukrainalaisissa, jotka taistelevat maahan hyökännyttä Venäjän armeijaa vastaan.

”Kaksi parasta ystävääni on rintamalla. Olen heihin yhteydessä päivittäin, jotta tiedän heidän olevan hengissä”, Aussi kertoi.

”Tilanne on vaikea heidän perheilleen ja minulle. Mikä päivä tahansa voi olla heille viimeinen.”

Ukrainassa Aussi pelasi Kiovan Dynamon nuorisojoukkueissa.

”Saan pelata ammattilaisena jalkapalloa, mutta siihen on juuri nyt vaikea keskittyä. Teen silti pelissä parhaani. Autammehan tällä tapahtumalla Ukrainaa”, Aussi jatkoi.

”Ukraina tarvitsee tukea, sillä monilla ei ole nyt kotia, ei rahaa eikä ruokaa.”

Dortmundin ja Kiovan Dynamon otteluun oli myyty maanantaina noin 25 000 pääsylippua. Ukrainan passilla tapahtumaan pääsee ilmaiseksi.

Ottelun tuomarina ensimmäisellä puoliajalla toimii Fifan kansainvälisen tason tuomari Denis Schurman, joka kuuluu myös Ukrainan pakolaisiin ja elää tällä erää Hampurissa.

Kiovan Dynamo kohtaa hyväntekeväisyyskiertueensa seuraavassa ottelussa Dinamo Zagrebin torstaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat