Snooker­tähti ylitti ”maksimi­pisteet” MM-kisoissa – näin temppu onnistui

Australian Neil Robertson toteutti jokaisen snookerammattilaisen unelman.

Neil Robertson löi maksimibreikin, mutta putosi jatkosta.

26.4. 9:15

Moni snookerammattilainen pelaa uransa läpi hakien täydellistä 147 pisteen breikkiä, eli lyöntivuoroa, mutta Australian Neil Robertson onnistui tempussa jo viidennen kerran. Tällä kertaa pisteitä kertyi jopa yli ”maksimibreikin”.

Robertson pani kaiken lisäksi show’n pystyyn näyttämöistä suurimmalla, eli MM-kisoissa Englannin Sheffieldissä Crucible-teatterissa. 147 pisteen breikki oli 12. Cruciblessa tehty.

Maailmanlistan kolmonen Robertson oli tappiolla sijalla 14 olevaa Englannin Jack Lisowskia vastaan erin 8–10, kun näytös alkoi.

Robertson sai neljä ilmaista pistettä Lisowskin virheen seurauksena, mutta jatkossa hän ei tarvinnut apua. Punaiset pallot putosivat vuorotellen mustan kanssa, ja lopulta vielä väripallot oikeassa järjestyksessä.

Näin Robertsonin breikki oli 147 pistettä, mutta koko erän tulos 151, eli neljä yli enimmäismääränä pidetyn.

Robertson voitti vielä kaksi seuraavaakin erää ja siirtyi 11–10-johtoon ja vain kahden erävoiton päähän jatkopaikasta.

Lisowski kokosi kuitenkin itsensä ja vei ottelun lopulta erin 13–12. Puolivälieriin hänen lisäkseen etenivät Yan Bingtao, Mark Williams, Stuart Bingham, Judd Trump, John Higgins, Stephen Maguire ja seitsemättä mestaruuttaan hakeva Ronnie O’Sullivan. Puolivälierät alkavat tänään.

Vaikka jatkopaikka jäi haaveeksi, osasi Robertson iloita maksimibreikistään.

”147:n tekeminen oli yksi urani upeimmista hetkistä, ja onnistuin siinä todella tärkeällä hetkellä. On jokaisen pelaajan unelma tehdä se täällä. Minulla on ollut upea kausi, olen voittanut kolme isoa turnausta ja loistavia pelaajia. 147:n lyöminen täyden katsomon edessä oli vain kirsikka kakussa”, Robertson totesi ottelun jälkeen.

Snookerin ehdoton maksimipistemäärä on 155, ja siinä onnistui thaimaalainen ammattilaispelaaja Thepchaiya Un-Nooh viime vuoden elokuussa.

Lue lisää: Snooker­pelaaja ylitti ”maksimipisteet”, historiallinen suoritus taltioitui valvontakameralle

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat