Maisteriksi opiskellut Italian ikoninen toppari Giorgio Chiellini jättää maajoukkueen

Pelaajauransa aikana Chiellini on julkaissut myös kaksi kirjaa.

Giorgio Chiellini juhli Italian maajoukkueessa EM-kultaa heinäkuussa 2021.

26.4. 10:47

Italian jalkapallomaajoukkueen puolustajasuuruus Giorgio Chiellini jättää jäähyväiset maaottelupeleille. Hän tekee viimeisen palveluksensa Italian maajoukkueelle 1. kesäkuuta ottelussa Argentiinaa vastaan.

”Sanon hyvästit maajoukkueelle (Lontoon) Wembleyllä, jossa koin urani kohokohdan voittamalla siellä Euroopan mestaruuden”, Chiellini kertoi maanantaina pelatun Italian liigan Serie A -ottelun Sassuolo–Juventus jälkeen.

Chiellini ja Juventus voittivat Serie A:ssa Sassuolon 2–1. Italia voitti Euroopan mestaruuden Lontoon Wembleyllä viime vuonna.

Chiellini, 37, on pelannut Italian miehistössä 116 maaottelua. Hän sai lisämainetta vuoden 2014 MM-kisoissa, joissa Uruguayn hyökkääjän Luis Suarezin väitettiin puraisseen ottelun tiimellyksessä italialaistopparia olkapäähän.

Chiellini on painottanut usein, että elämässä on muutakin kuin jalkapalloa. Niinpä hän opiskeli pelaaja­uransa ohessa itselleen kaksi tutkintoa Torinon yliopistosta.

Vuonna 2010 Chiellini valmistui taloustieteen kandidaatiksi ja seitsemän vuotta myöhemmin myös kauppatieteiden maisteriksi. Hänen lopputyönsä käsitteli kansainvälistä liike­toiminta­mallia Juventuksessa.

Chiellini on kunnostautunut myös kirjailijana. Hän on julkaissut kaksi jalkapallo­aiheista kirjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat