Historiallista tuplahyppyä yrittäneiden serkusten vaarallinen tempaus tutkitaan

Yhdysvalloissa on aloitettu kaksi tutkimusta epäonnistuneesta tuplahypystä.

Luke Aikins on kokenut laskuvarjohyppääjä.

26.4. 13:44 | Päivitetty 26.4. 14:18

Historiallista hyppytemppua yrittäneet serkukset Luke Aikins ja Andy Farrington joutuvat Yhdysvaltojen lentoviranomaisen (FAA) tutkinnan kohteeksi, kertoo muun muassa ABC News.

FAA oli ilmoittanut etukäteen kaksikolle, että lentokonetta ei saa jättää ilman ohjaajaa missään vaiheessa lentoa.

Aikins ja Farrington yrittivät sunnuntaina hypätä toistensa koneisiin ilman laskuvarjon avaamista. Taitolentoihin suunniteltuihin koneisiin oli kehitetty ”ilmajarrut”, joiden avulla koneen putoamisnopeutta saatiin vähennettyä.

Aikins onnistuikin hyppäämään toiseen koneeseen, mutta Farrinngton laskeutui maahan laskuvarjon avulla, koska toinen lentokone lähti pyörimään spiraalimaisesti.

Lue lisää: Historiallinen tuplahyppy epäonnistui: serkukset yrittivät hypätä ilman laskuvarjojen avaamista toistensa koneisiin

Aikins ja Farrington perustelevat FAA:n kiellon rikkomista sillä, että tempaus oli ”yleisen edun mukainen”, ja sen tarkoitus oli lisätä muun muassa tieteen ja teknologian tietoisuutta. Ilmajarrua oli kehitelty pitkään tätä yritystä varten.

FAA totesi, että tempaus ei ollut yleisen edun mukainen eikä voida katsoa, etteikö kyseinen operaatio olisi vaikuttanut haitallisesti turvallisuuteen.

Toinen kone myös tuhoutui kaksikon yrityksessä.

Myös Yhdysvaltojen kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta on aloittanut tutkimukset lentokoneen tuhoutumisesta. Alustavan raportin arvioidaan valmistuvan muutaman viikon kuluttua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat