Putin tukee dopingista kärynnyttä 16-vuotiasta taito­luistelijaa: ”Tällaista täydellisyyttä ei voi saavuttaa epä­rehellisesti lisäaineiden tai manipulaation avulla”

Putinin mukaan Kamila Valijevan luistelun täydellisyyttä ei olisi voitu saavuttaa kiellettyjen aineiden avulla.

Tiistaina 16 vuotta täyttänyt taitoluistelija Kamila Valijeva oli syntymäpäivänään Vladimir Putinin palkittavana Kremlissä.

26.4. 16:03

Venäjän presidentti Vladimir Putin otti tiistaina kantaa dopingista kiinni jääneen taitoluistelijan Kamila Valijevan puolesta.

Tiistaina 16 vuotta täyttänyt Valijeva nousi helmikuisissa olympialaisissa maailmanlaajuisen kohun keskiöön kun selvisi, että hän oli antanut positiivisen dopingnäytteen jo vuodenvaihteessa.

Pekingissä Valijeva ehti luistella Venäjän olympiakomitean voittoon päättyneessä joukkuekilpailussa ennen kuin hänen kärynsä tuli ilmi.

Valijeva sai kuitenkin jatkaa kilpailemista. Hän johti yksilökisaa lyhytohjelman jälkeen, mutta romahti neljänneksi.

”Työnsä kautta hän toi urheilun todellisen taiteen tasolle”, uutistoimisto Reuters kertoo Putinin sanoneen tiistaina Kremlissä järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa.

Tilaisuuteen oli kutsuttu venäläisiä olympiamitalisteja, ja se nähtiin myös televisiossa.

”Tällaista täydellisyyttä ei voi saavuttaa epärehellisesti lisäaineiden tai manipulaation avulla. Tiedämme erittäin hyvin, ettei näitä lisäaineita tarvita taitoluistelussa”, Putin sanoi.

Valijeva jäi kiinni verenkiertoa ja kestävyyttä parantavan sydänlääkkeen käytöstä. Urheilija selitti saaneensa sitä juotuaan vahingossa isoisänsä juomalasista.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) päätti olla jakamatta joukkuekilpailun mitaleita ennen kuin Valijevan dopingtapaus on ratkaistu. Siihen voi mennä kuukausia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat