Olympia­voittaja Veronika Stepanova puolusti Putinia ja haukkui Norjan tähti­hiihtäjän

”Vain me venäläiset päätämme, kuka on johtajamme”, Stepanova kirjoitti.

Veronika Stepanova ankkuroi helmikuussa Venäjän olympiakomitean joukkueen naisten viestimestariksi. Hänestä tuli 21-vuotiaana historian nuorin maastohiihdon olympiavoittaja.

26.4. 17:39

Historian nuorimmaksi maastohiihdon olympiavoittajaksi helmikuussa Pekingissä noussut venäläinen Veronika Stepanova puolusti Vladimir Putinia ja kritisoi norjalaistähti Emil Iverseniä tiistaina julkaisemassaan Instagram-päivityksessä.

”En yleensä reagoi muiden mielipiteisiin ja jätän länsimaisen median kysymykset aiheesta omaan arvoonsa, mutta luettuani Emil Iversenin kommentit en vain voi enkä halua olla hiljaa”, Stepanova pohjusti pitkää avautumistaan.

Stepanova, 21, ankkuroi Venäjän olympiakomitean joukkueen Pekingissä 4x5 kilometrin viestin olympiavoittoon. Pari kuukautta myöhemmin hiihtäjä pahoitti mielensä ”maailmanluokan hiihtäjän holhouksen vuoksi” ja kirjoitti oman vastineensa.

Iversen kertoi lauantaina 23. huhtikuuta julkaistussa norjalaislehti Dagbladetin haastattelussa toivovansa, että näkisi kisoissa mahdollisimman vähän venäläisiä hiihtäjiä niin kauan kun Putin on vallassa.

”Sitä ei tapahdu, Emil. Vain me venäläiset päätämme, kuinka haluamme elää ja kuka on johtajamme. Kaikkein vähiten olemme kiinnostuneita ulkopuolisten, kuten sinun, mielipiteistä asiaan liittyen”, Stepanova kirjoitti.

Dagbladet otsikoi haastattelun Iversenin selkeäksi Venäjä-viestiksi, ja kuva artikkelin verkkoversiosta löytyy myös Stepanovan tiistaisesta Instagram-päivityksestä.

Stepanova kirjoitti Iversenin uran jo ohittaneen huippunsa. Hän kehotti norjalaishiihtäjää lukemaan eläkkeellä runsaasti historiaa.

”Olemme jossain suhteessa lähempänä toisiamme kuin ymmärrätkään. Oslossa Holmenkollenin lähellä on muistomerkki neuvostosotilaille. Siinä lukee Norge Takker Dere eli Norja kiittää teitä. Suosittelen sinua pysähtymään sen äärellä, Emil, kuten minä tein viimeksi Norjassa ollessani”, Stepanova kirjoitti.

”Se saattaa opettaa sinulle, kuinka kahden naapurin pitäisi kohdella toisiaan. Vinkkinä: osoittamalla kunnioitusta erojamme kohtaan. Vielä ei ole liian myöhäistä oppia.”

Stepanova ei maininnut vuodatuksessaan sanaakaan Venäjän käymästä hyökkäyssodasta Ukrainassa eikä ottanut kantaa siihen, kuinka venäläisten pitäisi kohdella ukrainalaisia naapureitaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat