Rokottamattomat saavat osallistua Wimbledoniin – turnausta arvostellut Novak Djokovic pääsee mukaan

Djokovic voi tavoitella jo seitsemättä Wimbledonin turnausvoittoaan.

Novak Djokovic ei ole ollut täydessä iskussa alkuvuodesta.

27.4. 14:23

Tenniksen Wimbledonin turnauksen järjestäjät ovat ilmoittaneet, että kesä–heinäkuussa järjestettävään grand slam -kisaan saavat osallistua myös pelaajat, jotka eivät ole ottaneet rokotusta koronaa vastaan.

Tämä merkitsee sitä, että miesten maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic voi tavoitella Lontoossa seitsemättä Wimbledon-mestaruuttaan, kertoo BBC.

Serbialainen Djokovic ei ole julkisuudessa paljastanut, onko hän ottanut koronarokotusta. Tämän vuoksi hänet suljettiin tammikuussa pois grand slam -kiertueen aloittaneesta Australian avoimesta turnauksesta.

Urallaan 20 grand slam -titteliä voittanut Djokovic pelasi viime viikonloppuna kotikentällään Serbian avoimessa turnauksessa, mutta hävisi loppuottelussa venäläiselle Andrei Rubleville.

Venäläispelaajat sen sijaa eivät saa osallistua Wimbledoniin Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.

Djokovic arvosteli päätöstä viime viikolla.

”Tuomitsen aina sodan, tiedän, kuinka paljon traumoja se jättää”, itsekin sodan arkea lapsena elämään joutunut hän totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”En kuitenkaan voi tukea Wimbledonin päätöstä, mielestäni se on hullu. Kun politiikka sotketaan urheiluun, lopputulos ei ole hyvä.”

Lue lisää: Putinin tiedottaja raivostui päätöksestä sulkea venäläis­pelaajat Wimbledonista – tukea myös Novak Djokovicilta

Lue lisää: Venäjän tennistähti teki ehdotuksen: kaikki Wimbledonin palkinto­rahat humanitaariseen apuun ja venäläiset mukaan turnaukseen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat