Roman Rotenberg vihjaa: Mikko Lehtonen ja Leo Komarov eivät jatka Pietarin SKA:ssa – ”Kuka tarvitsee suomalaisia?”

Rotenbergin mukaan vain yhdellä ulkomaalaisella pelaajalla on sopimus SKA:n kanssa ensi kaudeksi.

Mikko Lehtonen pelasi myös Pekingin olympiaturnauksessa.

27.4. 17:11 | Päivitetty 27.4. 17:25

Jääkiekon KHL-seura Pietarin SKA:n omistajiin kuuluva ja joukkueen nykyinen päävalmentaja Roman Rotenberg sanoo, että SKA:lla on sopimus vain yhden ulkomaalaisen pelaajan, Oscar Fantenbergin, kanssa. Rotenberg mainitsee asiasta venäläisen Allhockey.ru:n haastattelussa.

”Kuka tarvitsee ruotsalaisia tai suomalaisia, jotka häipyvät kesken pudotuspelien? Kiitokset heille, jotka jäivät, mutta jääminen on yksi asia ja kaikkensa antaminen pelissä toinen”, Rotenberg toteaa.

Jos Rotenbergin sanomiset pitävät paikkansa, SKA:n suomalaiskaksikko Mikko Lehtonen ja Leo Komarov ovat purkaneet sopimuksensa. Molempien sopimukset olisivat jatkuneet myös ensi kaudella.

Kaiken kaikkiaan Rotenbergin mielestä KHL:ssä pitäisi rajoittaa ulkomaalaisten pelaajien määrää. Venäjän jääkiekkoliiton ehdotuksen mukaan joukkueissa olisi korkeintaan kolme ulkomaalaista pelaajaa. Lopullisen päätöksen asiassa tekee Venäjän urheiluministeriö.

Lehtonen on mukana Suomen MM-ryhmässä, mutta Komarov ei, sillä hän ei ole täydessä pelikunnossa. Lehtosen mukanaolo puhuttanut juuri siksi, että hän jatkoi KHL:ssä kauden loppuun asti eli sen jälkeenkin, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

”Olemme käyneet hänen kanssaan keskustelut ja tiedämme faktat. Näiden pohjalta toivotamme Lehtosen lämpimästi tervetulleeksi Leijonien matkaan”, Leijonien GM Jere Lehtinen totesi viime viikonloppuna.

Komarovin ja Lehtosen mahdollisesta poistumisesta Pietarin SKA:sta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat