Kestomenestyjä Cocks on vaikeuksissa: pelaaja löi vastustajaa nyrkillä vatsaan ja valmentaja häipyi – seuran puheenjohtaja julkaisi oudon kommentin

Riihimäen Cocks on välieräsarjassa jo 0–2-tappiolla.

Vielä viime keväänä Cocksin pelaajat juhlivat SM-kultaa.

27.4. 21:01

Suomen käsipallossa on totuttu siihen, että Riihimäen Cocks voitttaa aina mestaruuden. Europelien takia seuran omistaja ja puheenjohtaja Jari Viita rakennutti myös muutama vuosi sitten Riihimäelle hulppean 2 500 katsojaa vetävän Cocks-areenan

Nyt Cocks ei olekaan Suomen ykkösseura. Runkosarjassa joukkue oli kolmas ja yläloppusarjassa neljäs. Keskiviikkona joukkue pelasi välieräottelusarjassa Karjaan BK-46:tta vastaan: BK-46 haki voiton maalein 31–25 ja johtaa voitoin 2–0. Finaaliin pääsee kolmella voitolla.

Cocks yritti saada vahvan kannustuksen keskiviikkona, sillä otteluun oli vapaa pääsy. Paikalle saapui 725 katsojaa.

Välierässä ei pelannut Cocksin Davor Basaric, joka sai Käsipalloliiton kurinpitopäälliköltä kahden ottelun pelikiellon edellisen välieräottelun tapahtumista.

Basaric löi nyrkillä vatsaan BK-46:n Janne Korpimäkeä.

”Lyönti on myös ollut tahallinen ja ainakin jokseenkin harkittu, sillä kyseinen liike käsi nyrkissä ei kuulu normaaliin puolustamiseen. Videolta voidaan myös todeta lyönnin olleen voimakas, sillä Korpimäki kaatuu lyönnin voimasta maahan”, kurinpitopäällikön tiedotteessa todetaan.

Basaric ja muut Cocksin pelaajat totesivat vastauksessaan, että he kokivat ottelun aikana rasistisia solvauksia. Näitä ei kuitenkaan tarkemmin yksilöity.

Cocksissa ehti tapahtua myös pää­valmentajan vaihdos ennen välieriä. Kaj Kekki ilmoitti jättävänsä pestin henkilö­kohtaisista syistä 7. huhtikuuta. Seura julkaisi puheenjohtaja Viidan hämmentävän kommentin asiasta: ”Kun vauhti kiihtyy, paska putoaa rattailta.”

Viita ei todennut tiedotteessa mitään muuta. Kun Yle kysyi Viidalta, mitä hän kommentillaan tarkoitti, Viita vastasi: ”Sinä olet toimittaja, on sinun tehtäväsi miettiä.”

Cocks palkkasi uudeksi päävalmentajaksi tanskalaisen Lasse Boesenin.

Välierien kolmas ottelu pelataan Karjaalla vappuaattona 30. huhtikuuta. Toisessa välieräotteluparissa kohtaavat GrIFK ja Dicken, joka johtaa ottelusarjaa 2–0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat