Oona Seveniuksen kahden maalin ilta kaatoi Hongan: ”Tykkään tosi paljon roolistani HJK:ssa”

Hongan maalivahti Emma Immonen kannettiin kentältä paareilla.

HJK:n Oona Sevenius upotti perjantaina Hongan kahdella maalillaan.

29.4. 20:22

HJK–FC Honka 2–1

Helsingin Jalkapalloklubin nuorella hyökkääjällä Oona Seveniuksella on ollut viime päivinä aihetta juhlaan. Sevenius täytti torstaina 18 vuotta ja upotti perjantaina espoolaisen FC Hongan jalkapallon Kansallisen liigan ottelussa kahdella maalillaan.

”Kyllä tämä kaksi maalia on minulle kuitenkin juhlallisempi”, Sevenius sanoi ottelun jälkeen.

”Melkein tuntuu, että olisin ollut 18 jo jonkin aikaa, kun autolla on ajeltu jo vuosia. Ja olen muutenkin pelannut niin, että joukkueessa on monenikäisiä.”

Sevenius on saanut autoilla poikkeusluvan turvin, koska hän kulkee Helsingissä kotoaan Nurmijärven Rajamäeltä.

Huippuvireinen Sevenius puski Klubin 1–0-johtomaalin komean kuvion jälkeen 26. minuutilla. Mimmi Nurmela antoi keskialueelta loistavan ristipallon vasempaan laitaan Silja Jaatiselle, joka keskitti pallon takatolpalle Seveniuksen ulottuville.

”Ensimmäinen oli ehkä semmoinen enemmän tahtomaalityyppinen. Pääsin ensimmäisenä palloon ja tökkäisemään sen maaliin”, Sevenius kertoi.

2–1-osuma syntyi 70. minuutilla oman pallonriiston jälkeen. Sevenius tuikkasi pallon itselleen Aino Nurmen jalkojen välistä, karkasi hyökkäykseen ja laukoi rangaistusalueen rajan ulkopuolelta nousunsa päätteeksi vasemmalla jalallaan oikean tolpan juureen.

”En oikein muista, miten se tuli, mutta taistelin sen pallon ekaksi, puikotin seuraavan pelaajan ja [lauoin] vasurilla sinne alakulmaan.”

Seveniuksen maalit toivat HJK:lle kauden neljännen voiton. Lisäksi Klubin alkukauteen mahtuu yksi tasapeli.

Seveniuksen saldo on kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä.

”Totta kai tavoitteenani on tehdä maaleja, ja hyökkääjänä haluan niitä saalistella, mutta tykkään tosi paljon roolistani HJK:ssa. Pääsen myös olemaan vaarallinen muilla tavoilla kuin maaleilla”, Sevenius kertoi.

Kansallisessa liigassa jo 15-vuotiaana debytoinut Sevenius viimeisteli ensimmäisellä kaudellaan kolme osumaa. Viime kaudella maaleja syntyi jo 13.

”Maalinteko on aina maalintekijälle tärkeää. Toivottavasti menee viime kauden raja rikki”, Sevenius sanoi.

Honka sai perjantai-illan ainoan osumansa lahjaksi HJK:lta, kun uransa 200. pääsarjaottelua pelannut Essi Sainio pudotti pallon alaspäin Mimmi Nurmelan ohi.

Noora Juusela pääsi palloon, laukoi päin HJK-vahti Annika Laihasta ja sijoitti jatkopallon sisään vasemman tolpan kautta. Maali oli Juuselalle, 18, ensimmäinen liigassa.

Hongan maalivahtina aloittaneen Emma Immosen ottelu päättyi HJK:n avausosuman jälkeen. Immonen loukkasi oikean jalkansa törmäyksessä Seveniuksen kanssa niin pahasti, että hänet kannettiin paareilla kentältä. Maaliin vaihdettiin Liisa Tuomi.

”Minä ja Immonen juostiin palloon täysillä. En tiedä, mitä Immoselle kävi. Toivon, että ei mitään tosi vakavaa”, Sevenius kertoi tilanteesta.

Honka kohtaa seuraavassa ottelussaan 6. toukokuuta kotonaan Nurmijärven Jalkapalloseuran.

HJK:n kausi jatkuu 8. toukokuuta kotipelillä Seveniuksen kahden edelliskauden seuraa PK-35 Vantaata vastaan.

”Jännittää aika paljon lähtökohtaisesti. Jännitän muutenkin aika paljon, niin se ei sinänsä yllätä”, Sevenius naurahti.

”Mutta totta kai hieno fiilis, ne ovat hienoja pelejä, missä tulee suuria tunteita. Sen takia tätä jalkapalloa pelataan, mutta kyllä voitto maistuisi kovasti.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat