Leijonat kaatoi Tšekin pitkäksi venyneessä voitto­laukaus­kilpailussa

Ostravassa pelatun EHT-ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailun kahdeksannessa parissa.

Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen olivat Leijonien kantavia voimia Tšekkiä vastaan.

28.4. 21:46

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti isäntämaa Tšekin Ostravassa pelatussa EHT-turnauksen ottelussa 2–1. Ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailun kahdeksannessa parissa, kun Sakari Mannisen osuma päätti ottelun.

Leijonat siirtyi johtoon ajassa 15.20, kun Teemu Hartikainen laukoi ylivoimalla kiekon Mannisen syötöstä yläriman kautta verkkoon. Toisen erän lopulla Tšekin Jiri Cernoch laukoi ylivoimalla tasoituksen. Voittolaukauskisassa suomalaisista onnistuivat Mannisen lisäksi Sami Vatanen ja Oliwer Kaski.

Leijonat pelasi tasapainoisen avauserän, mutta toisessa erässä Kari Jalosen valmentama Tšekki pyöritti peliä pitkiä pätkiä Suomen puolustuspäässä.

Tšekki sai toisessa erässä kiekon kertaalleen Jussi Olkinuoran vartioiman maalin tolppaan, kunnes parhaalla laukaisusektorilla ollut Cernoch tälläsi tasoituksen suoraan Michael Spacekin syötöstä.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta ja edelleen voittolaukauskisasta. Siinä Tšekki oli ahdingossa, mutta neljäntenä ja viidentenä yrittäjinä olleet Roman Cervenka ja Jiri Smejkal veivät ratkaisun jatkopareihin. Lopulta Mannisen laukaus toi Suomelle voiton.

Ottelussa 32 torjuntaa ottanut Olkinuora kuului Leijonien ehdottomiin hahmoihin.

Leijonat kohtaa Tshekin EHT-turnauksessa Itävallan lauantaina ja Ruotsin sunnuntaina. Ottelut ovat samalla valmistautumista 13. toukokuuta alkaviin MM-kisoihin, jotka järjestetään Tampereella ja Helsingissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat