IS: Lauri Markkanen ei aloittanutkaan armeijaa

Puolustusvoimien urheilukouluun valittu koripalloilija ei ole ilmoittautunut palvelukseen, kertoo Ilta-Sanomat.

Lauri Markkanen ei ole Ilta-Sanomien mukaan aloittanut varusmiespalvelustaan sen jälkeen, kun hänen seuransa Cleveland Cavaliersin kausi päättyi koripalloliiga NBA:ssa.

29.4. 16:10

Koripalloliiga NBA:ssa pelaavan Lauri Markkasen oli tarkoitus aloittaa varusmiespalvelus huhtikuussa puolustusvoimien urheilukoulussa. Hän ei kuitenkaan Ilta-Sanomien tietojen mukaan ole saapunut palveluspaikkaansa.

Urheilukoulun kevään saapumiserän koulutus alkoi 11. huhtikuuta. Cleveland Cavaliersia edustavan Markkasen NBA-kausi päättyi 15. huhtikuuta, mutta Kaartin jääkärirykmenttiin määrätty koripalloilija ei ole IS:n mukaan saapunut Santahaminaan.

Urheilukouluun valitut varusmiehet palvelevat joko Kaartin jääkärirykmentissä Helsingin Santahaminassa tai Kainuun prikaatissa.

Urheilukoulun valmennuspäällikkö Jari Karinkanta ei kommentoinut IS:lle yksittäiseen henkilöön liittyviä asioita, mutta valaisi tilannetta yleisellä tasolla.

”Poisjäännin edellytys on lykkäys. Lykkäysanomuksessa tulee kertoa puolustusvoimien aluetoimistolle suunnitelma siitä, milloin astuu palvelukseen ja miten perustelee lykkäystarpeen. Ei voi vain ilmoittaa, ettei tulekaan”, Karinkanta sanoi lehdelle.

Velvollisuus suorittaa varusmiespalvelus rauhan aikana päättyy asevelvollisuuslain mukaan sen vuoden lopussa, jona asevelvollinen täyttää 30 vuotta. Markkanen täyttää toukokuun lopulla 25 vuotta.

Mikäli Markkanen aikoo astua palvelukseen huhtikuussa 2023, joutuu hän anomaan paikkaa urheilukoulussa uudelleen.

”Ei se varmaan hänen urheilumeriiteistään silloinkaan jäisi kiinni”, Karinkanta sanoi IS:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat