Arizona Coyotes jättää hyvästit pitkä­aikaiselle kodilleen, tulevien kausien halli olisi pieni Liigaankin

NHL:n huonoimpiin joukkueisiin kuuluva Arizona Coyotes pelaa ensi kaudella hallissa, jonka yleisökapasiteetiksi on kerrottu 5 100 katsojaa.

Arizona Coyotesin hyökkääjä Christian Fischer kertoo jäävänsä kaipaamaan nykyisen kotiareenansa henkilökuntaa. Fischer ja Coyotes pelaavat vappuaattoaamuna Suomen aikaa viimeisen pelinsä Glendalessa. Vastaan tulee Nashville Predators, jonka maalivahtia Juuse Sarosta Fischer elokuussa 2020 yritti ohittaa. Saros on nyt loukkaantuneena.

29.4. 17:34

Jääkiekkoliiga NHL:n heikoimpiin joukkueisiin kuuluva Arizona Coyotes päättää kärsimysten kautensa vappu­aatto­aamuna Suomen aikaa pelattavaan otteluun.

Kotipeli Nashville Predatorsia vastaan on Coyotesille viimeinen sen pitkäaikaisessa kodissa Gila River Arenassa. Glendalen kaupunki kertoi viime vuoden elokuussa, ettei uusi omistamansa areenan vuokrasopimusta seuran kanssa tämän kauden jälkeen.

Velkainen seura joutuu poistumaan hallista kesäkuun lopussa.

Uutistoimisto Reuters kuvailee Coyotes-leirin nykytunnelmia katkeransuloisiksi.

Kuudetta kauttaan seurassa pelaava hyökkääjä Christian Fischer, 25, kertoo jäävänsä kaipaamaan nykyisen kotihallin henkilökuntaa tervehdyksineen ja keskusteluineen.

”Niistä luopumisesta tulee vaikeaa. Puhun sekä organisaation että itseni puolesta sanoessani, että meillä on ollut todella hauskoja hetkiä tällä areenalla”, Fischer sanoo.

Coyotes kertoi helmikuun alussa siirtyvänsä ainakin kolmen kauden ajaksi Arizonan osavaltion­yliopiston uuteen monitoimi­areenaan Tempeen.

Rakenteilla olevan ja syksyksi valmistuvan areenan kapasiteetiksi kaavailtiin suunnitteluvaiheessa 5 000:ta katsojaa. Reutersin perjantaisen uutisen mukaan katsojapaikkoja tulee olemaan 5 100.

Lukema on selvästi pienin NHL:ssä, ja kotoisessa Liigassakin halli kuuluisi pienempien joukkoon. Uusimman Jääkiekkokirjan mukaan vain Lappeenrannassa (4 820), Raumalla (4 500), Jyväskylässä (4 437) ja Mikkelissä (4 200) pelataan pienemmissä halleissa.

Coyotesin nykyisessä kotihallissa on 17 125 istumapaikkaa. Seura on pelannut areenalla sen valmistumisesta eli joulukuusta 2003 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat