Kuvat ennen ja jälkeen: Näin Tappara-pelaajien playoff-parrat saivat kyytiä – ”Samoilla silmillä mennään”

Tapparan tuoreet SM-kultamitalistit kävivät perjantaina parturissa laittamassa hiukset ja parrat kuosiin. Kuvat näyttävät, miten pelaajien ilmeet muuttuivat. Monella mitalistilla oli takana varsin lyhyeksi jääneet yöunet.

Tapparan mestaruusjoukkueen Patrik Virta kastelee Jukka Peltolan hiuksia. ”Veden lämpötila on uskomaton”, Peltola kehuu. Vieressä Heidi Peura pesee Mikael Seppälän kuontaloa. ”Alan vaihto mielessä?” Peura kysyy Virralta. Vastaukseksi hän saa naurua. Taustalla komeilee Kanada-malja.

29.4. 19:19

Joona Luodon vastaus on ytimekäs: ”Meni aikaiseen.”

Kysymys oli, menikö hänellä Tapparan torstaina alkaneissa SM-kultajuhlissa myöhään.

Perjantaina aamupäivällä tunnelma Tampereen Hallituskadulla parturinpenkissä istuvan Luodon ympärillä on vielä hetken rauhallinen.

Tuoreen mestaruusjoukkueen Joona Luoto oli perjantaina yksi ensimmäisistä parturin käsittelyyn istuneista. Luodon toiveena oli, että Jenni Tanila ”vähän siistisi”.

Sitten kello lyö 11.05, ja M Room -parturiliikkeen ovi alkaa käydä. Kello 11.11 päällä on jo täysi tohina.

”Oon mä tunnin nukkunut!” joku Tappara-pelaajista julistaa.

”En ole nukkunut ollenkaan!” Christian Heljanko lisää.

Tappara-tähti Christian Heljanko istui Saara Raitiolan käsiteltäväksi. Tilauksessa oli ”uusi ilme”. ”Samoilla silmillä mennään”, Heljanko kertoo mitalijuhlinnastaan.

Lippalakkiin kirjailtu teksti julistaa: ”Champions 2022” eli vapaasti suomennettuna mestarit 2022. Tällainen lakki oli perjantaina painettu yhden jos toisenkin Tappara-pelaajan päähän.

Tuoreen SM-kultajoukkueen pelaajien kasvoilla näkyy leveitä hymyjä. Moni on painanut päähänsä ”Champions 2022” -tekstillä koristetun sinisen lippalakin. Osan kaulassa roikkuu uutuuttaan kiiltelevä kultamitali.

Tapparan mestaruus varmistui torstaina, kun se kaatoi TPS:n Nokia-areenalla maalein 1–0. Mestaruusosuman iski Joona Luoto. Finaalisarjan Tappara vei suvereenisti voitoin 4–1. Nyt kultajoukkue kokoontuu Hallituskadulle. Playoff-hiuksille ja -parroille annetaan pian kyytiä.

Kenen ”playoff-look” oli onnistunein? Näin Joona Luoto vastaa:

Tapparan SM-kullat

Tappara on voittanut yhteensä 18 mestaruutta.

Vanhalla TBK-nimellä kultaa tuli vuosina1953, 1954 ja 1955.

Tapparana seura on voittanut kultaa vuosina 1959, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 1982, 1984, 1986, 1987, 1988, 2003, 2016, 2017 ja 2022.

”Totta kai meille pääsee”

Valmistelut mestaruusjoukkueen parturivisiittiä varten alkoivat heti, kun Sari Puputin puhelimeen oli kilahtanut viesti. Se tapahtui torstaina noin kello 23 aikaan. Puputti on Pirkanmaan M Room-parturiliikkeiden yrittäjä.

”Vastasin, että totta kai meille pääsee! Tappara on kaksi kertaa aiemminkin käynyt meillä ennen kultajuhlia”, Puputti kertoo.

Etukäteen oli ilmoitettu, että saksia tarvittaisiin noin 30 kuontalon siistimiseen. Osa Tappara-pelaajista toivoo hiuksilleen vain pientä siistimistä. Osa julistaa, että parran saa ajaa kokonaan pois. Kun parturin penkistä nousee ylös uuden ilmeen saanut mies, joukkuetoverit taputtavat.

Mitä olisikaan yhteinen parturivisiitti ilman Kanada-maljaa. Tältä malja näytti torstaina alkaneen juhlinnan jälkeen, kun Kari Piiroinen kantoi sen sisään Hallituskadun parturiliikkeeseen.

Kultamitali kaulaan ja Kanada-malja kantoon! Varakapteeni Jukka Peltola ja kapteeni Otto Rauhala näyttävät mallia.

Jossakin vaiheessa liikkeen ovien eteen pysähtyy tilataksi. Sisään kannetaan juhlinnassa mukana ollut Kanada-malja. Se saa osakseen heti aplodit.

Ennen perjantaina kultajoukkue juhli ensin Nokia-areenalla. Sitten yhdessä käytiin saunassa ja yökerhossa. Tulevaa kultajuhlaa Tampereen keskustassa Frenckellin aukiolla odotetaan innolla.

”Tampere on aikamoinen kiekkokaupunki”, sanoo Veli-Matti Vittasmäki. ”Toivottavasti faneja tulee paljon ja näemme paljon hymyjä.”

”Niin, jos ei ole maskeja”, väliin huudetaan.

Näin kultajoukkue sai uuden juhlailmeen:

Kun Christian Heljangon hiukset on saatu kuosiin, alkaa parran käsittely.

Mitalit kaulassa ja kaveri kainalossa on hyvä odottaa omaa vuoroaan!

”Ehdin nopeasti käydä kotona suihkussa ennen kuin tulin tänne”, puolustaja Saku Salminen kertoo perjantaiaamustaan. Salmisen hiuksia käsitteli Jose Tarkki.

Näin Kristian Tanus nautiskeli hiustenpesusta.

Kumpi tähän houkutteli kumman? Lopputulos oli joka tapauksessa se, että Patrik Virta päätyi pesemään Jukka Peltolan hiuksia. ”Viitsisitkö vähän laittaa hoitoainetta? Se viilentäisi mukavasti päänahkaa”, Peltola vitsaili.

Välillä tarvitsee myös tankata! Tappara-mitalisteille tuotiin leipiä Näsilinnankadun Subway-ravintolasta. Laatikkoihin oli pakattu 24 kappaletta 30 sentin ”subeja”.

Tappara-kapteeni Otto Rauhala tankkasi perjantain kultajuhlaa varten ennen kuin tuli hänen oma vuoronsa istua parturituoliin.

”Olisiko jollakulla laturia?” Tämä kysymys toistui aamupäivällä useampaan otteeseen. Ja lainalatureitahan kyllä lopulta löytyi!

Jukka Peltola mietti tuolissa istuessaan, että hiuksethan voisi värjätä sinioransseiksi. Ääneen sanottuna ajatus houkutteli Petteri Puhakan ja Mikael Seppälän tarkastamaan tilannetta. Ainakaan oikopäätä värjäykseen ei kuitenkaan ryhdytty.

Kehitysjohtaja Aki Hautamäki ja valmentaja Tuomas Tuokkola asettuivat Sari Puputin kuvattavaksi. Vaikka Puputti tunnustaa olevansa TPS-fani, hänen sydämestään löytyy kuulemma paikka myös Tapparalle.

Christian Heljanko valmiina! Viikset jäivät.

”Parta voisi lähteä”, Veli-Matti Vittasmäki totesi heti, kun hän istui parturoitavaksi. Ennen ja jälkeen -kuvat näyttävät, miten puolustajan ilme muuttui.

Tässä hyökkääjä Kristian Tanus ennen ja jälkeen parturikäsittelyä! Parta sai lähteä, mutta viikset jäivät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat