Eetu Vertaisesta tuli Pohjois-Irlannin mestari, mutta samalla hän loukkaantui ratkaisuottelun alussa

Eetu Vertaisen lainapesti Pohjois-Irlannissa päättyi mestaruuteen ja loukkaantumiseen.

Viime kesänä Eetu Vertainen pelasi Veikkausliigaa Ilveksen paidassa.

30.4. 22:03

Kyrkslätt Idrottsföreningenin kasvatista Eetu Vertaisesta, 22, tuli vappuaattona Pohjois-Irlannin jalkapallomestari. Vertaisen edustama Linfield varmisti Irish Premiership -sarjan mestaruuden yläloppusarjan viimeisessä ottelussa, kun se voitti Colerainen kotikentällään Windsor Parkilla maalein 2–0.

Vertaisella oli epäonnea kauden viimeisessä ottelussa, sillä hän loukkaantui ottelun ensi minuuteilla. Vertainen sai pallon rangaistusalueella ja joutui vierasjoukkueen Stephen O’Donnellin taklaamaksi. Kotikannattajien ja kotijoukkueen pelaajien protestoinnista huolimatta erotuomari ei tuominnut tilanteesta rangaistuspotkua.

Vertainen satutti taklaustilanteessa olkapäänsä ja joutui tulemaan vaihtoon.

Vertainen oli pohjoisirlantilaisseurassa lainassa skottiseura St Johnstonesta. Vertainen pelasi Irish Premiershipin runkosarjan lopussa kuusi ottelua, ja yhdessä niistä hän teki neljä maalia. Yläloppusarjassa hän pelasi kaksi ottelua.

St Johnstonessa Vertainen pelasi Skotlannin liigassa tällä kaudella kahdeksan ottelua maaleitta.

Vertainen on pelannut aiemmin urallaan HJK:ssa 76 ottelua, joissa hän teki 13 maalia. Ennen ulkomaille siirtymistään hän pelasi Ilveksessä 14 ottelua ja teki neljä maalia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat