Konnasta sankariksi palannut Kemell, kapteeni Lassila ja maalivahti Leinonen tahdittivat Suomen MM-pronssille

Alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue palautti Suomen mitalikantaan.

Jere Lassila oli tehokas pronssiottelussa.

1.5. 18:08 | Päivitetty 1.5. 18:38

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue käänsi lauantain välieräpettymyksen sunnuntain pronssiriemuksi. Pikkuleijonat kukisti MM-pronssiottelussa Tšekin maalein 4–1, kun kapteeni Jere Lassila (2+2), hyökkääjä Joakim Kemell (2+1) ja maalivahti Topias Leinonen olivat avainrooleissa.

Mitali on Suomelle poikien MM-historian 12:s ja ensimmäinen sitten vuoden 2018 maailmanmestaruuden. Mika Marttilalle mitali on jo neljäs alle 18-vuotiaiden päävalmentajana.

Täysosumat tekivät hyvää Kemellille, joka takasi hattutempullaan Suomen pääsyn välieriin, mutta muuttui lauantaina konnaksi. Ruotsi teki voittomaalin hänen jäähyn aikana ja sysäsi Suomen pronssiotteluun.

Sunnuntaina Landshutissa pelatussa pronssiottelussa Kemell viimeisteli maukkaan 1–1-tasoituksen avauserässä ja teki johtomaalin toisessa erässä.

Kapteeni Lassila napsi syöttöpisteet molempiin Kemellin täysosumiin ja kunnostautui itse maalintekijänä päätöserässä. Lassila ratkaisi pelin 3–1-maalillaan, johon Kemell nappasi syöttöpisteen. Viimeisellä minuutilla Lassila niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.

Suomen ja Tšekin 2004-ikäluokkien poikamaajoukkuetaival oli erikoinen, kun jo alle 16-vuotiaiden kaudella 2019–20 koronapandemia tuli sekoittamaan kevätkauden ohjelman. Seuraavalla kaudella alle 17-vuotiaissa Marttilan suojateille ei kertynyt yhtään kansainvälistä ottelua.

Tällä kaudella pelitoiminta käynnistyi jouhevasti, mutta korona pyyhki otteluita pois talvella.

Helmikuun lopussa Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikutti myös urheilumaailmaan ja johti Venäjän sekä Valko-Venäjän sulkemiseen MM-jäiltä.

Venäjän puuttuminen avasi tilaa kärkikahinoihin, mutta toisaalta Suomi on kuulunut alle 20- ja alle 18-vuotiaiden kestomenestyjiin 2010-luvulta alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat