Britit puolustavat lujina Wimbledonin sulku­päätöstään – Rafael Nadal liittyi venäläis­pelaajien sulun arvostelijoihin

Sekä miesten ATP-kattojärjestö että naisten WTA ovat kritisoineet brittien päätöstä.

Rafael Nadal toteaa, että sota ei ole pelaajien syytä.

1.5. 20:15

Tenniksessä Englannin ruohokenttäturnaukset järjestävä All England Club AELTC teki huhtikuussa Kansainvälisen olympiakomitean Kok:n linjauksen mukaisen päätöksen ja sulki sekä venäläiset että valkovenäläiset pelaajat turnauksistaan. Muu tennisväki olisi valmis joustamaan.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan venäläiset ja valkovenäläiset ovat pelanneet turnauksissa ilman kansallistunnuksiaan. He pääsevät näin esimerkiksi Ranskan avoimiin, mutta britit estävät venäläisten ja valkovenäläisten osanoton Wimbledonin grand slam -turnaukseen.

Sekä miesten ATP-kattojärjestö että naisten WTA ovat kritisoineet brittien päätöstä, ja sunnuntaina asiaan otti kantaa Espanjan tähtipelaaja Rafael Nadal.

”Sulku on mielestäni epäreilu. Sodan tapahtumat eivät ole pelaajien syytä”, Nadal kommentoi tilannetta BBC:lle.

Serbian Novak Djokovic ennätti jo aiemmin arvostella päätöstä ”hulluksi”.

Wimbledonin järjestäjät tuomitsevat Venäjän hyökkäyksen ja sotatoimet Ukrainassa. He perustelivat päätöstään myös pelaajien turvallisuudella. Venäläisten ja valkovenäläisten osanotto vaarantaisi tapahtuman turvallisuuden.

ATP ja WTA vastustavat sulkua ja perustelevat sitä sillä, että sääntöjen mukaan turnauksen pelaajat seulotaan vain järjestöjen rankkausten perusteella.

Sekä ATP että WTA ovat uhanneet, ettei Wimbledonissa jaettaisi pelaajille tärkeitä rankingpisteitä sulkupäätöksen takia. Se luo painetta pelaajille.

”Grand slam -turnausten pisteet ovat meille todella tärkeitä”, Nadal vahvisti.

Toki Nadal myönsi, etteivät tennisturnaukset ja rankingpisteet paljon paina Ukrainan tapahtumien rinnalla.

”Ei ole tietenkään kovin tärkeää, mitä pelissämme tapahtuu, kun näemme ihmisten kuolevan ja kärsivän ja näemme Ukrainan vaikean tilanteen”, Nadal huomautti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat