Snookertähti Ronnie O’Sullivan ajautui riitaan tuomarin kanssa – pani sen jälkeen pystyyn yli­voimaisen näytöksen ja tarrasi MM-titteliin

O’Sullivan johtaa Judd Trumpia MM-finaalissa erävoitoin 12–5.

Ronnie O’Sullivan ja taustalla oleva tuomari Olivier Marteel ajautuivat sanaharkkaan. Kuva toisen kierroksen ottelusta Mark Allenia vastaan.

2.5. 7:28 | Päivitetty 2.5. 12:35

Snookertähti Ronnie O’Sullivan on todella lähellä uransa seitsemättä maailmanmestaruutta, ja finaali Judd Trumpia vastaan on tarjonnut upeiden pussitusten lisäksi myös tunteiden paloa.

Finaalin puhutuin välikohtaus nähtiin sunnuntaina kahdeksannessa erässä. O’Sullivan johti erissä 5–2 ja oli matkalla kohti tukevaa 6–2-johtoa. Hän epäonnistui kuitenkin keltaisen pussituksessa ja istahti pettyneenä tuolilleen.

Tässä vaiheessa ottelun tuomari Olivier Marteel asteli O’Sullivanin luokse, ja kaksikko kävi kiivaan keskustelun. Marteel syytti O’Sullivania säädyttömään eleen tekemisestä, minkä O’Sullivan kielsi.

”Älä aloita”, O’Sullivan totesi sanailun päätteeksi osoittaen pois kävelevää Marteelia sormella.

O’Sullivan sai tilanteesta lopuksi virallisen varoituksen.

Trump osoitti niin ikään tyytymättömyyttään Marteeliin ja ihmetteli, pitikö tämän pitää puhuttelunsa juuri ennen tärkeää lyöntiä.

Trump onnistui kuitenkin, voitti erän ja kavensi tilanteeksi 3–5. Hän kätteli Marteelia, mutta O’Sullivan poistui paikalta tehtyään nyrkkitervehdyksen Trumpin kanssa.

Siihen Trumpin ilonaiheet sitten sunnuntaina loppuivatkin, sillä O’Sullivan vei iltasession tylyin lukemin 7–2 ja johtaa MM-finaalia erävoitoin 12–5. Maailmanmestaruuteen tarvitaan 18 freimi- eli erävoittoa, joten O’Sullivan on todella lähellä seitsemättä mestaruuttaan.

Ottelu pelataan loppuun maanantaina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat