Ruotsi hävisi laukaukset 15–51, mutta voitti yllättäen alle 18-vuotiaiden poikien MM-kultaa

Ruotsi kaatoi finaalissa Yhdysvallat lukemin 6–4.

2.5. 8:01

Ruotsi järjesti sunnuntaina Saksassa päättyneissä jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisoissa yllätyksen. Ruotsi kukisti Landshutissa finaalissa Yhdysvallat 6–4 ja eteni mestariksi.

Ruotsin huippuhetket osuivat toiseen erään, kun se iski kaksi ylivoimamaalia reilun kolmen minuutin välein ja siirtyi 4–2-johtoon. Läpi turnauksen ylivoimalla hurjasti maaleja mättäneestä Ruotsista osuivat Liam Öhgren ja Noah Östlund, joka teki ottelussa kaksi maalia.

Välierissä Suomen loppuottelusta täpärästi maalein 2–1 pudottaneen Ruotsin finaalisankari oli loistotorjuntoja tehtaillut maalivahti Hugo Hävelid. Hän torjui yhteensä 47 laukausta, kun vastapäädyssä Kenneth Augustine III pääsi yhdeksällä torjunnalla.

Hyökkääjä Jonathan Lekkerimäki teki Ruotsista 1+3 pistettä, maalinsa hän teki viimeisellä minuutilla Yhdysvaltojen tyhjään pömpeliin. Lekkerimäki voitti turnauksen pistepörssin.

Yhdysvallat lähti MM-finaaliin ennakkosuosikkina. Se oli voittanut viisi aiempaa otteluaan maalierolla 43–11. Finaaliakin Yhdysvallat hallitsi voitettuaan laukaustilaston murskaavasti 51–15.

Ruotsi oli tuhria kultamahdollisuutensa sorruttuaan finaalin päätöserässä jäähyilyyn. Ruotsille tuomittiin erässä kuusi kahden minuutin jäähyä, mutta Yhdysvallat teki ylivoimiensa aikana vain yhden maalin.

Viime vuoden MM-turnauksessa Yhdysvaltojen taival katkesi puolivälierissä Ruotsia vastaan.

Suomi otti tämän vuoden turnauksessa pronssia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat