Yllätysnimi NHL:stä sai kutsun Leijoniin, MM-ehdokkaiden joukkue täydentyi

Pekingin olympialaisten kultavahti Harri Säteri liittyy myös mukaan MM-ryhmään.

Montrealin Joel Armia sai kutsun Leijoniin.

2.5. 9:56 | Päivitetty 2.5. 10:56

Leijonien MM-ehdokkaiden joukkue täydentyi isolla joukolla pelaajia, kun päävalmentaja Jukka Jalonen ja urheilujohtaja (GM) Jere Lehtinen kertoivat uusista pelaajista tulevaan Ruotsin EHT-turnaukseen.

Ruotsin kiekkoturnaus pelataan tällä viikolla ja Suomessa järjestettävä MM-turnaus ensi viikon lopulla.

Pekingin olympialaisissa torjunut kultavahti Harri Säteri liittyy ryhmään mukaan. Hän pelasi alkukauden KHL:ssä, mutta siirtyi kevääksi Arizonan NHL-joukkueeseen.

Lisäksi Vancouverin Juho Lammikko tulee mukaan. Hän pelasi Leijonien MM-kultaa voittaneessa joukkueessa 2019 turnauksessa Slovakiassa.

Montrealin Joel Armia on yksi erittäin mielenkiintoinen lisä joukkueeseen. Lehtisen mukaan hänen täytyy enää läpäistä seuransa lääkärintarkistus.

Jos ja kun Armia liittyy mukaan, on hän eniten NHL-otteluita pelannut suomalaiskiekkoilija, joka ei ole koskaan pelannut A-maajoukkueessa eli Leijonissa. Nuorten maaotteluita hänellä on.

Armia on tavallaan hyvinkin yllättävä valinta. Hänen ja Montrealin kausi ei ole ollut kehuttava. Armia on pelannut kahdeksan vuoden NHL-urallaan 396 runkosarjaottelua ja siihen päälle 44 pudotuspeliä.

Tapparan mestarijoukkueen puolustajat Otto Leskinen ja Mikael Seppälä joutuvat lyhentämään kultajuhliaan, kun kutsu kävi maajoukkueeseen. Liigan kahdesta loppuottelujoukkueesta myös TPS:n Markus Nurmi pääsi MM-turnaukseen valmistautuvaan ryhmään.

”Viimeiset pelit ovat tärkeitä näytön paikkoja mukana oleville. Yhtä lailla tarkkailemme vielä Euroopan sarjoja ja NHL:ää, miten ensimmäinen pudotuspelikierros etenee”, Lehtinen sanoi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Viime viikolla Tšekin EHT-turnaukseen osallistuneesta joukkueesta karsiutuivat puolustaja Arttu Pelli ja hyökkääjät Ville Petman, Emil Erholtz ja Valtteri Ojantakanen.

Puolustaja Niklas Friman loukkaantui ja hän on sivussa tämän viikon ja toipumista tarkkaillaan. Keskushyökkääjä Hannes Björninen ei pelannut Ostravassa, mutta palaa tauon jälkeen joukkueeseen.

Leijonien joukkue Ruotsin EHT-turnaukseen 5.–8.5.

Suomen MM-turnaus käynnistyy perjantaina 13.5. ja päättyy 29. toukokuuta.

Maalivahdit

29 Harri Säteri, 30 Niclas Westerholm, 35 Frans Tuohimaa, 45 Jussi Olkinuora

Puolustajat

2 Ville Pokka, 4 Mikko Lehtonen, 7 Oliwer Kaski, 10 Henri Jokiharju, 18 Vili Saarijärvi, 28 Otto Leskinen, 38 Juuso Hietanen, 42 Sami Vatanen, 50 Mikael Seppälä, 55 Atte Ohtamaa, 81 Kalle Maalahti.

Hyökkääjät

12 Marko Anttila, 15 Miro Aaltonen, 20 Niko Ojamäki, 21 Jere Innala, 23 Markus Nenonen, 24 Hannes Björninen, 25 Toni Rajala, 40 Joel Armia, 51 Valtteri Filppula, 52 Petrus Palmu, 61 Markus Nurmi, 65 Sakari Manninen, 70 Teemu Hartikainen, 76 Jere Sallinen, 80 Saku Mäenalanen, 82 Harri Pesonen, 91 Juho Lammikko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat