Ampumahiihtäjille norjalainen päävalmentaja Kiinasta

Erik Bartlett Kulstad on työskennellyt viimeksi Kiinan ampumahiihtomaajoukkueen valmennusryhmässä.

Erik Bartlett Kulstadin erikoisalaa Kiinan joukkueessa oli urheilijoiden analysointi ja kehityskohteiden valinta.

2.5. 15:43

Norjalainen Erik Bartlett Kulstad on valittu Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi. Kulstad aloittaa työnsä 15. toukokuuta.

Hän on viimeksi työskennellyt Kiinan ampumahiihtomaajoukkueen valmennusryhmässä päävalmentajien Ole Einar Björndalenin ja Daria Domratshevan kanssa.

Kulstadin sopimus on 1+3-vuotinen. Ampumahiihdon lajivalmentajaksi ja Kulstadin työpariksi tulee Aku Moilanen, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa maajoukkuevalmennuksessa kahden kauden ajan.

”Koen, että uusi päävalmentaja tuo suomalaiseen ampumahiihtoon syventävää lajiosaamista sekä valmennusmetodeja, joilla hiihtovauhdissa noustaan edelleen uudelle tasolle ja ammunnan kokonaisprosessiin syntyy varmuutta ja tehokkuutta”, lajipäällikkö Jarkko Kauppinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Vuodesta 2018 maajoukkueen päävalmentajana toiminut Jonne Kähkönen ilmoitti maaliskuussa jättävänsä tehtävänsä.

Kähkönen koki, ettei hän saanut valmennettavista parasta irti nykyisen valmennussysteemin takia.

”Uskon tuovani urheilijoille selkeän ja hyvin strukturoidun harjoitussuunnitelman, jossa yhteistyö on selkeää organisoida myös henkilökohtaisten valmentajien kanssa. Erikoisosaamiseni Kiinan joukkueessa oli urheilijoiden analysointi ja kehityskohteiden valinta”, Kulstad sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat