Ruotsi on seuraamassa Suomen esimerkkiä: KHL-pelaajilla ei ole jatkossa asiaa maajoukkueeseen

”Virallisesti päätöksen tekee liittohallitus kauden jälkeen”, Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Johan Stark kertoi tiedotteessa.

Ruotsin pelaajat juhlivat viikonlopun EHT-turnauksessa voittoa Tšekistä.

2.5. 16:32

Ruotsin jääkiekkoliitto on seuraamassa Suomen jääkiekkoliiton esimerkkiä eikä kelpuuta ensi kaudella itäliiga KHL:ssä pelaavia pelaajia enää maajoukkueeseen. Suomen liitto kertoi kantansa maanantaiaamuna tiedotteessaan, ja Ruotsin liitto seurasi iltapäivällä.

”Olemme todenneet, että Venäjä on käyttänyt KHL:ää propagandavälineenään, ja tilanne on kärjistynyt pudotuspelien aikana. Ruotsin jääkiekkoliiton puolelta olemme menossa siihen, että pelaajat jotka valitsevat KHL:ssä pelaamisen ensi kaudeksi, eivät tule maajoukkueeseemme. Virallisesti päätöksen tekee liittohallitus kauden jälkeen”, pääsihteeri Johan Stark kertoi tiedotteessa.

Ruotsi isännöi tällä viikolla EHT-turnausta, jonka aluksi Suomi kohtaa torstaina Sveitsin Tampereella. Ottelut kuuluvat Tampereella ja Helsingissä pelattaviin MM-kilpailuihin valmistautumiseen. Suomi ja Ruotsi pelaavat MM-jäillä samassa alkulohkossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat