Ronnie O’Sullivanilla nousi tunteet pintaan historiallisen snookerin MM-kullan varmistuttua – tuomari joutui myös hetkeksi mestarin kepin alle

46-vuotias englantilainen voitti mestaruuden jo seitsemännen kerran.

Ronnie O’Sullivan juuri ennen voittoaan maanantaina.

2.5. 23:02 | Päivitetty 3.5. 7:49

Snookerin MM-finaalista tuli maanantaina englantilaisen Ronnie O’Sullivanin juhlat. O’Sullivan voitti loppuottelussa Judd Trumpin erin 18–13 Sheffieldin Crucible-teatterissa pelatussa MM-turnauksessa.

Kun mestaruus varmistui, O’Sullivan ja Trump halasivat pitkään ja sen jälkeen usein viilipyttymäisesti voittoihin suhtautuva O’Sullivan kyynelehti. Jopa pienet tuuletukset nähtiin.

O’Sullivan nousi nyt Stephen Hendryn rinnalle MM-voittojen määrässä. Molemmilla on nyt seitsemän maailmanmestaruutta.

”Voimme jakaa mestaruudet vuodeksi”, O’Sullivan nauratti yleisöä MM-finaalin jälkeen.

O’Sullivan on 46-vuotiaana vanhin snookerin maailmanmestari. 34-vuotiaalla Trumpilla on yksi maailmanmestaruus.

MM-finaali pelattiin sunnuntaina ja maanantaina. Trump nousi maanantain ensimmäisessä sessiossa vielä taistelemaan mestaruudesta noustaan 11–14-tilanteeseen, mutta maanantai-illan viimeisessä sessiossa O’Sullivan oli jälleen vahvempi.

Mestaruudesta O’Sullivan sai 500 000 puntaa.

Ronnie O’Sullivan maanantaina voittonsa jälkeen.

MM-finaalissa koettiin erikoinen hetki 19. erässä. Erotuomari Olivier Martell yritti tarkistaa valkoisen pallon sijaintia, mutta O’Sullivan ei hievahtanutkaan paikaltaan pöydän ääressä eikä edes siirtänyt keppiänsä pois. Siksi Martell joutui kyykistymään O’Sullivanin kepin alle.

”Voinko katsoa, pyydän”, Martell sanoi O’Sullivanille.

MM-turnauksessa tehtiin myös uusi satasten ennätys sen jälkeen, kun turnaus on pelattu Cruciblessa. Turnauksessa tehtiin kaikkiaan 109 satasta eli vähintään sadan pisteen breikkiä, joka syntyy, kun pelaaja pussittaa yhden lyöntivuoronsa aikana sata pistettä tai enemmän.

109. satanen syntyi finaalin toiseksi viimeisessä erässä, kun Trump teki 109 pistettä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat