Antti Raanta torjui loistavasti ja sai kehut jopa vastustajan valmentajalta: ”Emme vain pystyneet laittamaan mitään maaliin”

Pudotuspelien avausottelussa valokeilaan nousi Carolinan suomalaisveskari Antti Raanta.

Carolinan maalilla pelannut Antti Raanta piti joukkuettaan pystyssä Bostonia vastaan.

3.5. 7:11 | Päivitetty 3.5. 9:37

Antti Raanta aloitti maanantaina ensimmäisen kerran NHL:n pudotuspeliottelun ja torjui 35 laukausta 36:sta, kun Carolina Hurricanes avasi itälohkon ensimmäisen kierroksen ottelusarjan 5–1-voitolla Boston Bruinsista.

"Minulle tämä oli tietenkin ensimmäinen aloitus NHL:n pudotuspeleissä. Yritin keskittyä vain niihin asioihin, joissa pitää onnistua. Se toimi hyvin. Mutta tämä on vain peli, yksi voitto, ja nyt meidän täytyy järjestää rivimme uudelleen ja valmistautua keskiviikkoon”, Raanta sanoi NHL:n nettisivuilla.

Raanta oli ennen maanantaita tullut vaihdosta jäälle viidessä NHL:n pudotuspeliottelussa. Niistä kolme oli New York Rangersin riveissä 2016 ja kaksi Arizona Coyotesissa 2020.

Raannan tilaisuus avautui, kun Frederik Andersen on ollut loukkaantumisen takia sivussa runkosarjan lopulta lähtien.

""Rants" pelasi todella hyvin, teki isoja torjuntoja”, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour kehui.

"Se rauhoitti tilannetta"

Bruins hallitsi ottelun avaushetkiä ja voitti ensimmäisten kuuden minuutin aikana laukaukset 9–1.

Runsaan viiden minuutin kohdalla Craig Smithin laukaus oli jo lirumassa Raannan taakse, mutta Brendan Smith lakaisi kiekon pois maaliviivalta.

"Heidän maalivahtinsa teki torjuntoja, ja maalin edessä oli kiekkoja, joihin emme vain päässeet, mutta ne olivat siellä. Raannalle maksetaan pelaamisesta, ja hän piti heitä pelissä mukana alussa. Me olimme valmiita pelaamaan, emme vain pystyneet laittamaan mitään maaliin”, Bruinsin valmentaja Bruce Cassidy sanoi.

Kolmannen erän alussa Bruins kavensi tilanteeksi 1–2, mutta pian sen jälkeen Teuvo Teräväinen lisäsi Carolinan johdon 3–1:een.

"Teräväisen maali oli todella tärkeä. Meillä ei oikein kulkenut, ja he painoivat päälle. Se rauhoitti tilannetta loppupelin ajaksi”, Brind'Amour sanoi.

Sebastian Aho sai syöttöpisteen Andrei Svetshnikovin tyhjään maaliin laukomasta 5–1-maalista.

Boston ja Carolina ovat pudotuspeleissä vastakkain kolmatta kertaa neljän kauden sisällä. Boston oli parempi itälohkon finaaleissa 2019 ja ensimmäisellä kierroksella 2020.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat