IS: Kansainvälinen jääkiekko­liitto ei voi auttaa KHL-sopimuksen tehneitä suomalaisia

KHL:ään sopimuksen tehneiden suomalaiskiekkoilijoiden on ensisijaisesti neuvoteltava seurojensa kanssa sopimusten purkamisesta. IIHF:stä ei ole ainakaan ensi alkuun apua.

Miro Aaltonen laukoi kiekkoa maaottelussa Norjaa vastaan. Aaltosella on ensi kaudeksi KHL:ään sopimus, josta hän pyrkii eroon.

3.5. 10:11

Useampi suomalainen jääkiekkoilija ehti tehdä ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan sopimuksen jääkiekkoliiga KHL:ään ensi kaudeksi, ja nyt näistä sopimuksista on tullut riesa. Suomalaispelaajat eivät halua pelata Venäjällä ensi kaudella, eikä Suomen jääkiekkoliitto ei hyväksy pelaajien pelaamista Venäjällä, mutta sopimuksista ei niin vain rimpuilla eroon.

Suomen Jääkiekkoliiton kanta on, että Venäjällä ensi kaudella pelaavat pelaajat eivät voi pelata maajoukkueessa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIFH:n hallituksen jäsen Heikki Hietanen kertoo Ilta-Sanomille, että IIHF ei voi puuttua asiaan.

”Ei meillä ole mitään mahdollisuutta hypätä näihin neuvotteluihin väliin, koska ei meillä ole edes tietoa näistä sopimuksista. Näitä sopimuksia ei mitenkään rekisteröidä Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa”, Hietanen sanoo.

IIHF:n mukaan sopimukset ovat seurojen ja pelaajien sekä heidän agenttiensa välinen asia.

”He tietävät, mitä niissä sopimuksissa lukee. IIHF ei ole millään lailla osapuolena sopimuksessa.”

Sunnuntaina julkisuuteen nousi uutinen Juha Metsolan, Jyrki Jokipakan ja Miro Aaltosen sopimuksista Avtomobilist Jekaterinburgiin ensi kaudeksi.

Metsolan agentti sanoi Ylelle, ettei Metsola ole palaamassa Venäjälle.

Hietasen mukaan pelaaja voisi vedota IIHF:n toimielimiin, jos sopimuksesta ei pääse eroon.

”Ehkä siinä tilanteessa meillä voi olla mahdollisuus katsoa asiaa, mutta tässä tilanteessa emme lähde yksittäisten pelaajien sopimuksiin puuttumaan.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat