Aivotärähdykset päättivät Krister Savosen uran: ”Arjessa on edelleen sen verta haasteita, ettei muuta vaihtoehtoa ole”

Savonen sai viimeisimmän aivotärähdyksen syyskuussa.

Krister Savonen kuului maailman parhaisiin puolustajiin. Kuva vuodelta 2018.

3.5. 18:08

Kun Tampereen Classic juhli maanantaina salibandyn miesten Suomen mestaruutta, sai puolustaja Krister Savosen ura kultareunaisen päätöksen. Itse lopettaminen ei kuitenkaan tapahtunut Savosen omilla ehdoilla.

Savonen loukkasi syyskuussa päänsä törmättyään Tapiolan urheiluhallin rakenteisiin F-liigan ottelussa Espoon Oilersia vastaan.

Savonen on kaksinkertainen maailmanmestari. Hänet valittiin joulukuussa pelattuihin salibandyn MM-kotikisoihin, mutta hän ei toipunut pelikuntoon.

Kuudennen aivotärähdyksen vuoksi uran jatkaminen ei ollut enää mahdollista.

Hän kertoi jo aiemmin kärsineensä masennuksesta sekä ahdistus- ja paniikkikohtauksista. Ongelmat eivät ole vieläkään väistyneet siinä määrin, että uran jatkaminen olisi ollut mahdollista.

”Eilen saatiin hieno päätös kaudelle, kun Family pääsi nostaan Suomen mestaruus -pyttyä. Samalla päättyy oma salibandyura. Asia on edelleen itselle vaikea hyväksyä, mutta silti ainoa oikea päätös. Arjessa on edelleen sen verta haasteita, ettei muuta vaihtoehtoa ole”, Savonen kirjoitti Twitterissä.

”Suunta on vähän hukassa, mutta se on kohti parempaa huomista!”

Oikaisu 9. huhtikuuta kello 16.15: Krister Savonen sai syyskuussa uransa kuudennen aivotärähdyksen, eikä seitsemättä kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat