Yhdysvallat haluaa Venäjällä pidätetyn koripallo­tähden vapaaksi: ”Vangittu väärin perustein”

Brittney Grineria uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Brittney Griner on ollut pidätettynä kaksi ja puoli kuukautta.

3.5. 20:52

Venäjällä huumeiden hallussapidosta pidätetyn yhdysvaltalaisen koripallotähden Brittney Grinerin tilanteessa ilmeni tiistaina uusi käänne.

Muun muassa ESPN kertoi, että Yhdysvaltain ulkoministeriö kuvailee Grineriä ”väärin perustein vangituksi”. Aiemmin viranomaiset ovat välttäneet kommentoimasta Grinerin pidätystä.

Yhdysvaltain hallinnon uusi linjaus merkitsee sitä, että Yhdysvallat pyrkii neuvottelemaan Grinerin vapauttamisesta eikä odota Venäjän tuomioistuinpäätöksiä asiassa.

Kaksinkertainen olympiakultamitalisti Griner pelaa naisten WNBA-sarjassa Yhdysvalloissa, mutta talvitaukojen aikana hän on pelannut jo seitsemänä vuonna Venäjän liigassa.

Griner pidätettiin 17. helmikuuta Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

WNBA aloittaa uuden kautensa viikonloppuna. Grineriä muistetaan alkavalla kaudella sarjan jokaisessa hallissa siten, että hänen nimikirjaimensa ja pelinumeronsa ovat näkyvillä pelikentän viereisellä alueella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat