Sveitsi voitti Leijonat Tampereella, maalintekijä Teemu Hartikainen lähtee seuraavaksi Iivo Niskasen kanssa torille

Suomen ykkösketju onnistui päätöserässä maalinteossa kahdesti.

Teemu Hartikainen (oik.) antoi syötön Leijonien avausmaaliin ja viimeisteli itse toisen.

5.5. 20:52 | Päivitetty 5.5. 21:58

Tampere

Sveitsi oli tyly vieras Tampereella, kun Leijonat pelasi viimeisen ottelun kotimaassa ennen ensi viikolla alkavia MM-kisoja. Sveitsi korjasi voiton lukemin 3–2.

Tulevalla MM-areenalla Tampereella pelattu ottelu oli osa Ruotsin Eurohockey Tourin turnausta. Sveitsi oli mukana korvaamassa Venäjää, joka suljettiin MM-kisojen ohella myös eurooppalaisten kärkijoukkueiden turnauksesta.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi vasta toisessa erässä. Sveitsi sai käännettä nopean vastahyökkäyksen omasta päästään. Sen päätteeksi Damien Riat pääsi nostamaan kiekon ohi Suomen maalilla pelanneen Jussi Olkinuoran.

Riat onnistui toistamiseen erän viimeisellä minuutilla. Sveitsi pääsi ylivoimalle ja Riat vei vierailijat jo kahden maalin johtoon.

Sveitsin maalivahti Sandro Aeschlimann joutui torjumaan toisessa erässä yhden ainoan kerran, vaikka Suomi pääsi erän aluksi pelaamaan ylivoimaa.

Suomen maalitilin avasi heti kolmannen erän alussa Harri Pesonen. Ykkösketjun laidalla pelannut Pesonen sai syötön ketjun toiselta laiturilta Teemu Hartikaiselta maalin takaa ja viimeisteli varmasti kavennuksen ajassa 40.52.

Lohtu kavennuksesta jäi lyhytaikaiseksi. Sveitsi meni uudestaan kahden maalin johtoon ajassa 44.17, kun Christoph Bertschy ja Anders Ambühl kiekottelivat Suomen puolustuksen hajalle ja Bertschy pääsi viimeistelemään osuman.

Erän puolivälissä Leijonien ykkösketju iski uudestaan. Tällä kertaa Hartikainen viimeisteli Mannisen tarjoamasta poikittaissyötöstä ajassa 49.01. Enempää osumia Suomi ei pystynyt tekemään, joten voitto valui Leijonien tassuista Sveitsille.

”Ensimmäinen erä oli ihan ok. Toinen erä oli erittäin heikko ja kolmas taas ihan jääkiekkoa, sitä miten pitää tunnetasolla, liikkeen ja kamppailun osalta pelata”, sanoi päävalmentaja Jukka Jalonen ottelun jälkeen.

Jalonen ei suostunut menemään kovan harjoittelun taakse tuloksen vuoksi.

”Emme me ole kovaa harjoitelleet tai liian kovaa. Kaikki muut treenaavat yhtä lailla ja muilla on yhtä monta peliä takana.”

Vahvimmat kisanäytöt torstaina antoi Suomen ykkösketju. Manninen, Hartikainen ja Pesonen esiintyivät läpi pelin vahvasti.

”Oli vähän nihkeää pari erää. Hyvä yritys kolmannessa erässä nousta, mutta ei saatu tasoihin”, Teemu Hartikainen sanoi.

Suomi pelaa ennen kotikisojen alkua vielä kaksi peliä, joissa vastaan tulevat Tšekki ja Ruotsi. Nämä ottelut pelataan Tukholmassa. MM-kisojen ensimmäisen ottelunsa Suomi pelaa ensi viikon perjantaina 13. toukokuuta, jolloin vastaan Tampereella asettuu Norja.

Olympiavoittajiin kuuluva, KalPassa uransa alkuvaiheissa pelannut Hartikainen pelaa viikonloppuna vain sunnuntaina. Lauantaina hän on Kuopiossa juhlimassa muiden sankareiden, esimerkiksi hiihtäjä IIvo Niskasen, kanssa olympiamenestystä.

”Käyn Kuopiossa. Oli järjestetty jo etukäteen valmiiksi. Käyn siellä ja pelaan sunnuntain pelin Ruotsia vastaan. Sen verran oli panostettu niihin juhliin, että ihan hieno lähteä katsomaan sekin. Tuskin olympiakultia niin montaa tulee. Iivon kanssa päästä torilla käymään, ihan siisti juttu.”

Torstain aikana Iltalehti uutisoi, että Patrik Laine ei liity Leijonien kotikisamiehistöön. Laine vahvisti uutisen lehdelle. Laine ei ole toipunut vammasta, joka päätti hänen NHL-kautensa hieman ennen runkosarjan loppumista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat