Venäjän hiihtoliiton teräväkielinen puheenjohtaja Jelena Välbe ei aio perääntyä FIS:n hallitusvaalista, vaikka vastustusta riittää

Välbe väittää, että hänellä on vaalissa myös kannattajia.

Jelena Välbe Pekingin olympialaisissa helmikuussa 2022.

5.5. 18:21

Lausunnoillaan jatkuvasti vähintään pieniä kohuja aiheuttava Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on vahvistanut, että hän hakee jatkokautta Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallituksessa. Valinta tehdään FIS:n kongressissa 26. toukokuuta.

Monien maiden hiihtoliitot ovat tuominneet Välben ehdokkuuden sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Välbe ei kuitenkaan näistä puheista välitä.

”En aio oma-aloitteisesti vetäytyä ehdokkuudesta. Tietysti ymmärrän sen, että minulla on vastustajia, jotka eivät halua nähdä minua FIS:n hallituksessa. Mutta on myös niitä, jotka haluavat minun tulevan valituksi. Äänestäjät päättävät”, Välbe sanoi Ria Novostille Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan.

Välbe on synnyttänyt pöyristyneitä reaktioita muun muassa puhumalla natsismista Ukrainaan liittyen eli samassa hengessä kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin.

FIS:n kongressissa Suomen ääntä käyttää Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi. Hän sanoi kuukausi sitten Ilta-Sanomille, että ei aio missään nimessä äänestää Välbeä.

Välbe tunnetaan hämmentäjänä, joka kommentoi melkein asiaa kuin asiaa varsin räväkällä tyylillä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat