Johan Motin jatkaa HIFK:n takalinjoilla mestaruus mielessään, kausi käynnistyy pelikiellossa

32-vuotiaan ruotsalaisen jatkosopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Johan Motin puolustaa HIFK:n takalinjoilla kaksi seuraavaa kautta. Kuvassa Motin taklaa Lukon Linus Nymania.

6.5. 15:30

Jääkiekon Liigassa kuudenneksi sijoittunut Helsingin IFK on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Johan Motinin kanssa, seura kertoo verkkosivuillaan.

32-vuotias ruotsalainen on pelannut Liigassa jo viisi kautta, joista yhden Rauman Lukossa ja neljä viimeisintä IFK:ssa. Hän on IFK:lle arvokas alivoimapelaaja.

”Johan on erittäin tärkeä pala joukkuetta. Hän pelaa kovaa ja arvojen mukaisesti ja on kiistatta sarjan parhaimpia puolustavia puolustajia. Motinin merkitys joukkueelle näkyy kaikkein eniten silloin, kun hän ei ole kokoonpanossa”, urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo tiedotteessa.

Ruotsissa mestaruuden voittanut ja yhden NHL:n runkosarjan ottelun pelannut Motin kertoo olevansa onnellinen mahdollisuudestaan jatkaa uraansa IFK:ssa.

”Neljä kautta Helsingissä on mennyt todella nopeasti, mutta rakastan tätä kaupunkia ja perheemme viihtyy täällä hyvin. Olen mielestäni pelannut paremmin joka kaudella ja haluan, että se jatkuu vastaisuudessakin. En aio lähteä täältä ilman mestaruutta.”

Tulevan kauden mestaruusjahdin puolustaja joutuu aloittamaan katsomon puolella.

Motin sai seitsemännessä puolivälierässä pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja Liigan kurinpito määräsi hänet kuuden ottelun pelikieltoon. Motin kärsii pelikieltonsa kokonaisuudessaan tulevan kauden alussa.

Päättyneellä kaudella Motin oli IFK:n kokoonpanossa kaikissa 59 runkosarjaottelussa, joissa syntyivät pisteet 3+12=15. Samaan ottelumäärään ylsi Motinin lisäksi vain hyökkääjä Otto Paajanen.

IFK pelasi 60 ottelun runkosarjassa vain 59 ottelua koronapandemian aiheuttaman peruutuksen vuoksi. IFK-paidassa kautensa päättänyt hyökkääjä Reid Gardiner sai runkosarjassa tililleen 60 ottelua: hän pelasi JYPissä 48 ottelua ja IFK:ssa 12.

Pudotuspeleissä Motin oli kokoonpanossa vain kahdessa ottelussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat