Ella Koivu, 18, upotti HJK:n ensimmäisellä liigamaalillaan: ”Siitä oli helppo laittaa sisään”

Kautensa kuudella voitolla aloittaneet PK-35 Vantaa ja Kuopion Palloseura kohtaavat ensi viikon lauantaina Myyrmäessä.

PK-35 Vantaa kaatoi vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin ja jatkaa puhtaalla pelillä Kansallisessa liigassa.

8.5. 16:30

HJK–PK-35 Vantaa 0–1

Jalkapallon Kansallisessa liigassa on enää kaksi tappioitta kauttaan jatkavaa joukkuetta, kun PK-35 Vantaa aiheutti Helsingin Jalkapalloklubille kauden avaustappion.

Kevään kaikki kuusi peliään voittanut PK-35 Vantaa kaatoi HJK:n Töölön Bolt-areenalla Ella Koivun oikean jalan laukauksella.

18-vuotias Koivu sijoitti uransa ensimmäisen liigamaalin Annika Laihasen vartioiman HJK-maalin oikeaan alanurkkaan 51. minuutilla.

Reetta Suomela kuljetti hyvin laidalta ja syötti minulle takaviistoon tosi hyvän syötön. Siitä oli helppo laittaa sisään”, Koivu kehui matalaa vasemman laidan keskitystä.

Sunnuntain ottelu oli Koivulle 14:s Kansallisessa liigassa. Koivu oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta hänen puskunsa osui oikeaan tolppaan.

”Olihan se tosi helpottava fiilis, että tuli se eka maali”, Koivu sanoi.

Maalipaikat olivat sunnuntaina kortilla. HJK:n kapteeni Essi Sainio myönsi, ettei Klubi päässyt viimeiselle hyökkäyskolmannekselle tarpeeksi usein.

Sainio kaipasi joukkueeltaan myös huolellisuutta viimeisiin syöttöihin.

”Jos päästiin ylös, ei ollut tarpeeksi porukkaa boksissa. Tosi monesta asiasta se tänäänkin rakentui. Emme mielestäni olleet tarpeeksi kollektiivisia hyökkäyspäässä, mutta koska taululla on 0–1, niin emme myöskään puolustuspäässä”, hän lisäsi.

Illan vantaalaissankari Ella Koivu oli puolestaan tyytyväinen omiensa puolustuspeliin.

”Tosi hyvin saatiin pidettyä omat puhtaana”, hän sanoi.

Vantaalaisten lisäksi puhtaalla pelillä jatkaa hallitseva mestari Kuopion Palloseura. Joukkueet kohtaavat ensi viikon lauantaina Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla.

”Siitä tulee varmasti tosi kova ottelu ja kovat paineet, saako jompikumpi jatkettua tätä voittoputkea”, Koivu ennakoi.

Hän pelasi kahdella ensimmäisellä pääsarjakaudellaan pienempiä peliminuutteja. Tällä kaudella vastuuta on alkanut tulla enemmän.

”Se on tosi kiva. Maali tuo totta kai lisää itseluottamusta, ja sekin varmasti vaikuttaa siihen, miten pelit menevät jatkossa”, Koivu lisäsi.

Kuudesta ottelustaan neljä voittaneen ja yhden tasan pelanneen HJK:n kausi jatkuu ensi lauantaina vieraskentällä sarjanousija Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan.

”Aina pitää lähteä nöyrällä mielellä tekemään perusasiat hyvin. Tässä on viikko aikaa harjoitella hyvin ja laittaa tietyt perusasiat kuntoon, ja ehkä välillä palata niihin helppoihin asioihin”, Essi Sainio sanoi.

”Syötöt kuntoon ja liikkeet kuntoon, niin uskon, että saadaan NJS:ää vastaan tulosta. Mutta pitää olla huolellinen, eikä varsinkaan aliarvioida [heitä] yhtään.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat