Venäläisoligarkki Roman Abramovitš pakkomyi Chelsean miljardeilla

Joukkue myydään baseballseura LA Dodgersin osaomistajan johtamalle ryhmälle.

Roman Abramovitš antaa Chelsean myynnistä saadut varat hyväntekeväisyyteen.

7.5. 7:17

Englannin Valioliigassa pelaava Chelsea kertoo tiedotteessaan, että yhdysvaltalaisen Todd Boehlyn johtama ryhmä ostaa jalkapalloseuran. Boehly on yhdysvaltalaisen baseballseura LA Dodgersin osaomistaja.

Sopimus on arvoltaan 4,25 miljardia puntaa eli noin 4,97 miljardia euroa. 2,5 miljardia puntaa käytetään joukkueen osakkeisiin ja 1,75 miljardilla on tarkoitus sijoittaa seuraan. Kaupan on määrä valmistua toukokuun lopulla. Brittilehti Guardianin mukaan myynnille tarvitaan Valioliigan ja Britannian hallinnon hyväksyntä.

Britannian hallitus on aiemmin asettanut Chelsean omistajalle, venäläisoligarkki Roman Abramovitšille talouspakotteita Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Lisäksi hänen varojaan on jäädytetty. Toimien vuoksi Abramovitš joutui laittamaan seuran myyntiin. Seura kertoo, että osakkeiden ostosta saadut varat siirretään jäädytetylle britannialaiselle pankkitilille. Seuran mukaan Abramovitš on vahvistanut, että tarkoituksena on lahjoittaa kaikki varat hyväntekeväisyyteen. Britannian hallinnolta tarvitaan hyväksyntä, jotta varat voidaan siirtää eteenpäin.

Abramovitš on väitetty hankkineen vuonna 2003 lontoolaisseuran omistukseensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin käskystä, mutta Abramovitš on kiistänyt väitteen.

Lontoolaisseura on noussut Abramovitš omistusaikana yhdeksi Englannin menestyksekkäimmistä joukkueista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat