Vasikka harteilla, lapsuuden toiveammattina maanviljelijä ja Italian ympäriajossa Reinot jalassa: ”Erittäin suomalainen tyyli”

Pitkään Ranskassa asunut Jaakko Hänninen ei unohda Saimaan saaressa sijaitsevia juuriaan.

Jaakko Hänninen harjoitusleirillä joulukuussa 2021.

7.5. 14:00

Korkeimman tason suomalainen ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen on asunut jo vuosia Ranskassa, mutta hän ei unohda syvällä suomalaisella maaseudulla sijaitsevia juuriaan.

Nizzassa asuva Hänninen, 25, on lähtöisin lypsykarjatilalta Ruokolahden Äitsaaresta, joka on Saimaalla sijaitseva Suomen seitsemänneksi suurin sisävesien saari.

Hänninen on useita kertoja ilmaissut sosiaalisessa mediassa kunnioitustaan juuriaan kohtaan ja tehnyt sen veikeällä huumorilla.

Kaksi vuotta sitten koronapandemian pakottaman kilpailutauon aikana Hänninen herätti kekseliästä huomiota julkaisemalla Twitterissä videon, jossa hän tekee kotitilallaan kyykkyliikkeitä vasikka harteillaan.

Samoihin aikoihin hän esitteli rusketusrajojaan ulkona talvisessa maisemassa.

Vuosi sitten Hänniseltä kysyttiin hänen ranskalaisen työnantajansa AG2R Citroën Teamin leikkimielisessä top 3 -haastattelussa kolmea lempieläintä, vastaus oli lehmä, kissa ja koira.

Kolme lomakohdetta Hänninen luetteli näin: Suomi, Suomi, Suomi.

Hänniseltä kysyttiin myös kolmea lapsuuden toiveammattia, ja hän vastasi: maanviljelijä, maanviljelijä, maanviljelijä.

Perjantaina Hänninen aloitti yli kolme viikkoa kestävän ja 21 etappia käsittävän urakkansa Giro d’Italiassa eli Italian ympäriajossa, jonka on yksi kolmesta grand tourista.

Kisan avauspäivänä AG2R Citroën Team julkaisi kuvan, jossa Hännisellä on jaloissaan klassiset Reino-tossut. Kuva lienee otettu tallin joukkuebussissa tai muussa huoltotilassa.

Tallin mielestä Hännisellä on ”erittäin suomalainen tyyli”. Hänninen puolestaan kommentoi kuvaa näin: ”Suomi ei lähe miusta”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat