Autosport: McLaren ei ole kaupan – legendaarisen brittitallin toimitusjohtaja torjui saksalaisjätin

Volkswagen on pyrkimässä formula 1:een kahta reittiä

McLarenin toimitusjohtaja

7.5. 14:14

Formula 1 -talli McLaren on torjunut saksalaisen Volkswagen-konsernin lähestymisyritykset. Volkswagen haluaa tuoda brändeistään Porschen ja Audin autourheilun kuninkuusluokkaan, mutta näillä näkymin se ei onnistu ainakaan ostamalla takavuosien brittiläinen mahtitalli.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kertoi englantilaiselle Autosport-lehdelle, ettei talli aio hyväksyä kauppaa Audille.

Volkswagen on pyrkimässä formula 1:een kahta reittiä.

Porsche saavutti 1980-luvulla useita maailmanmestaruuksia McLarenin moottoritoimittajana. Talli käytti Porschen kehittämää moottoria muun muassa Keke Rosbergin viimeisellä F1-kaudella vuonna 1986.

Nyt Porschen kerrotaan pyrkivän Red Bullin vauhdittajaksi. Audi on neuvotellut McLarenin kanssa, ja esillä on ollut jopa mahdollisuus tallin täydestä omistuksesta, jolloin saksalaismerkki kilpailisi formula 1:ssä nimellään.

Brown vakuuttaa, että McLarenin nimi säilyy F1:ssä.

”Neuvottelimme Audin kanssa mutta emme ole kaupan. Olemme sitoutuneet tulevaisuuteemme tässä sarjassa, ja meillä menee radalla lujaa”, Brown vakuuttaa Autosportille.

”Meillä on asiat hyvin myös taloudellisesti ja tallissa on hyvä henki. Emme ole kiinnostuneita myymään tallia.”

Lue lisää: Sebastian Vettel hätkähdytti t-paidallaan – muistutti ilmaston lämpenemisen seurauksista

Lue lisää: Miamin F1-kisan järjestäjät nauravat itsekin netti­meemien aiheeksi nousseelle feikki­satamalleen: ”He katsoivat minua kuin olisin hullu”

Lue lisää: Sääntömullistuksen piti lisätä ohituksia F1-kisoissa – mutta kuinka lopulta kävikään?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat