Tampereen ”Punakone” julkaisi jälleen perinteisen videon, mutta tällä kertaa tärkein asia liittyi Ukrainaan: ”Pyydämme, lahjoita”

Tampereen Pyrinnön miehet kertoivat, mistä joukkueen nimi on peräisin ja mitä se edustaa.

Tampereen Pyrinnön ”Punakone” juhli kolmatta sijaa vuoden 2019 Jukolan viestissä Kangasalla.

7.5. 15:47

Tampereen Pyrinnön miesten huippujoukkueella on jo perinne julkaista kokoonpanonsa suunnistuksen suurviesteissä Jukolassa ja Tiomilassa videoilla, jotka ovat harkitusti ja persoonallisesti ideoituja sekä tyylikkäästi ja ammattimaisesti toteutettuja.

Niihin on siis panostettu ja nähty vaivaa.

Joukkue kutsuu itseään Punakoneeksi. Samalla nimellä tunnettiin aikoinaan entisen Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkue.

Tampereen Punakoneen videoilla on joskus ollut melko räyhäkästäkin menoa, huumoripitoisesti.

Nyt Tiomila-viestin kymmenen miehen joukkueen julkistamisvideolla on kuitenkin vakava pohjavire, joka liittyy maailmanpoliittiseen tilanteeseen.

Videolla muistutetaan, että Pyrintö on kokenut seuraviesteissä ylä- ja alamäkiä, ja kerrotaan taustaa nousulle nykyiseen asemaan yhtenä Suomen huippujoukkueena.

Englanninkieliseen kertomukseen kuuluu myös poiminta Punakone-nimen (Redmachine) synnystä 1990-luvun puolivälissä.

”Nimi oli osuva, tarttuva ja kuvaa hyvin joukkuetta. Se on kehittynyt edustamaan muutakin kuin vain joukkueen nimeä. Punakone on synonyymi arvoille, joita pidämme korkeassa arvossa.”

Videolla sanotaan, että joukkueen perusarvoja ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja todellinen kunnioitus toisia kohtaan riippumatta heidän taustastaan.

Sitten päästään tärkeimpään asiaan:

”Arvojemme ja sen vuoksi mihin uskomme, annamme täyden tuen Ukrainan kansalle Venäjän julman sotilaallisen hyökkäyksen edessä”, maajoukkuemies ja viestin MM-mitalisti Aleksi Niemi sanoo videolla.

”Pyydämme teitä auttamaan pyrkimyksissämme kerätä varoja apua tarvitsevalle Ukrainan kansalle. Pyydämme, lahjoita”, samassa MM-mitalijoukkueessa suunnistanut Elias Kuukka sanoo.

Lopuksi kuvaan tulee Punaisen ristin logo ja yhteystietoja.

Miesten Tiomila-viesti suunnistetaan lauantai-illasta sunnuntaiaamuun. Elisa Viihde Viaplay näyttää kilpailun suorana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat