Everest on taas valloitettu – vuori vaati myös kevään ensimmäisen kuolon­uhrinsa

Nepal on myöntänyt yli 300 kiipeilylupaa tälle keväälle.

Mount Everest houkuttelee joka vuosi satoja kiipeilijöitä.

7.5. 18:55

Vuorikiipeilykausi Mount Everestillä on virallisesti avattu, kun ensimmäiset kiipeilijät ovat nousseet maailman korkeimman vuoren huipulle.

Lauantaina huipulle nousi 11 nepalilaiskiipeilijän ryhmä, joka oli kiinnittämässä köysiä sadoille kiipeilijöille, jotka tähyävät 8 849 metrin korkeudessa odottavalle huipulle tulevien viikkojen aikana.

Samalla köysien kiinnitysryhmä näytti esimerkkiä maailman katolle kiipeämisessä. Huiputuksesta kertoi uutistoimisto AFP.

Nepal on myöntänyt 316 kiipeilylupaa tälle keväälle. Everestin kevätsesonki alkaa huhtikuun puolivälistä ja kestää toukokuun loppuun.

"Nyt kun tie on auki muille kiipeilijöille tavoitella Everestin huippua, näemme tulevien päivien aikana ryhmiä lähtemässä ylöspäin”, köysienkiinnitysryhmän johtaja Minga Šerpa sanoi AFP:lle.

Everestin kiipeilykausi on jo vaatinut ensimmäisen kuolonuhrinsa, kun varusteita kantanut nepalilaiskiipeilijä löytyi kuolleena huhtikuussa.

Lue lisää: Mount Everest on tuhansien unelma ja satojen viimeinen lepo­sija: ”Jono on sellainen kuoleman­loukku, ettei paremmasta väliä”, sanoo Veikka Gustafsson

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat