Miamin F1-rata jätti lähtemättömän vaikutuksen, mutta känniset äijät uima-altaassa merenneidon kanssa oli vain noloa ja typerää

Jo hyvissä ajoin ennen kisaviikonloppua hämmästelyä herätti kuivan maan venesatama, josta revittiin monenlaista huumoria, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

Graffiti-taitelija korosteli seinää Miamin F1-radalla.

9.5. 0:29 | Päivitetty 9.5. 8:06

Formula ykkösten tuorein ratatuttavuus Miamissa nousi puheenaiheeksi monellakin tapaa. Rata-alue sai suurta huomiota sekä yleisön viihtymiseen keksityillä ratkaisuilla että myös itse radan osalta.

Jo hyvissä ajoin ennen kisaviikonloppua hämmästelyä herätti kuivan maan venesatama, josta revittiin monenlaista huumoria. Radan sisäpuolella oli myös hiekkaranta, johon oli rakennettu kaksi uima-allasta. Jotta homma saatiin varmasti vietyä äärimmilleen, uima-altaiden reunoilla keikisteli merenneidoiksi puettuja naisia.

Loppujen lopuksi feikki-venesatama ja hiekkaranta kääntyivät F1-sirkuksen eduksi: uusi rata sai runsaasti huomiota eikä järjestäjät ottaneet hommaa liian vakavasti.

Mutta merenneidot olivat jotain, minkä olisi voinut unohtaa: känniset äijät uima-altaassa merenneidon kanssa oli vain noloa ja typerää. Tätäkin siellä tapahtui.

Entäpä itse rata ja F1-kisa?

Kuskit arvostelivat aika-ajon jälkeen radan pintaa surkeaksi ja ajolinjojen ulkopuolella myös vaarallisen liukkaaksi. Lisäksi radalla oli vähintään yksi mutka, jossa ulosajo johti välittömään törmäykseen rata-aitaan.

Mutta kuinkas kävikään?

Kun julkkisten tulva, muun muassa Michael Jordan, David Beckham, Serena Williams ja Pharrell Williams, saatiin pois varikkosuoralta, kilpailu oli yllättävänkin siisti.

Ainoa merkittävästi sijoituksiin vaikuttanut kolari oli Pierre Gaslyn ja Lando Norrisin välillä, ja se valitettavasti vaikutti Valtteri Bottaksen sijoitukseen. George Russell pääsi sen avulla haastamaan suomalaisen ja tallikaverinsa Lewis Hamiltonin – ja myös onnistui siinä.

Bottas tosin teki myös ajovirheen, joten Mersu-kaksikon ei tarvinnut edes yrittää ohitusta vaan saivat sen ilmaiseksi. Olisi ollut herkullista, jos Bottas olisi pitänyt takanaan Mersu-kaksikon, mutta se jäi nyt tekemättä.

Lue lisää: Valtteri Bottas menetti kaksi sijaa ajovirheen takia, Max Verstappen hallitsi Miamin F1-kisaa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat