Luulaja sulkee lento­asemansa, mikäli kaupungin ylpeys Luleå HF voittaa Ruotsin mestaruuden

Lentoasemalla halutaan välttää vuoden 1996 mestaruusjuhlien kaaos.

9.5. 18:40

Luulajan kaupungin kiekkoylpeys Luleå HF voi varmistaa myöhään maanantai-iltana ensimmäisen Ruotsin jääkiekkomestaruuden 26 vuoteen. Mikäli joukkue kaataa vieraskentällä Färjestad BK:n neljännen kerran, nähdään Norrbottenissa villit juhlat.

Niin villit, että Luulajan lentoasema suljetaan kaaoksen välttämiseksi, ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo.

”Siitä ei tule samanlaista kuin vuonna 1996”, Luulajan lentoaseman johtaja Ann-Christine Viklund sanoi Aftonbladetin mukaan sanomalehti Norrländska Socialdemokratenille (NSD).

Luleå HF voitti seurahistoriansa toistaiseksi ainoan miesten jääkiekkomestaruutensa keväällä 1996 Jarmo Myllyksen, Esa Keskisen ja Kai Nurmisen johdolla. Ratkaisevassa neljännessä finaalissa kaatui vieraskaukalossa Västra Frölunda HC.

Göteborgista kultamitalit kaulassa palannutta joukkuetta odotti lentoasemalla valtava määrä kannattajia. Nyt heillä ei ole asiaa lentoasemalle.

”Muita lentoja ei ole lähdössä keskellä yötä, kun he saapuvat, joten lentoasema suljetaan. On parempi, että kaikki kotiareenalla [videotaululta] peliä katsovat myös jäävät sinne, sillä joukkue ehtii paikalle joskus yön aikana”, Viklund sanoi.

Svenska Hockeyliganin (SHL) kuudes loppuottelu pelataan maanantai-iltana Karlstadissa kello 20.30 Suomen aikaa. Luleå HF johtaa finaalisarjaa voitoin 3–2. Färjestad BK on voittanut kevään pudotuspeleissä kaikki kahdeksan kotiotteluaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat