Kaaoksen jälkeen keskeytetty Brasilian ja Argentiinan jalkapallo-ottelu pelataan uudestaan

Jalkapallojättien MM-karsintaottelu keskeytettiin syyskuussa, kun terveys­viranomaiset ja poliisi rynnivät kentälle.

Brasilian ja Argentiinan MM-karsintaottelu päättyi syyskuussa jo ensimmäisten minuuttien aikana, kun Brasilian terveysviranomaiset ja poliisi rynnivät kentälle.

9.5. 19:32

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa päätti maanantaina, että viime syyskuussa keskeytetty MM-karsintaottelu Brasilia–Argentiina pelataan uudestaan, uutistoimisto AFP kertoo.

Jalkapallojättien kohtaaminen keskeytyi jo seitsemän minuutin jälkeen, kun Brasilian terveysviranomaiset ja poliisi rynnivät kentälle. Syynä oli se, että neljä Argentiinan pelaajaa oli rikkonut Brasilian korona­karanteeni­määräyksiä.

Nelikko saapui MM-karsintaotteluun São Pauloon Englannista. Brasilian viranomaiset eivät hyväksyneet maahantuloa henkilöiltä, jotka olivat olleet Englannissa 14 edellisen päivän aikana. Viranomaisten mukaan pelaajat olivat valehdelleet Englannissa olostaan.

Tottenhamin Giovani Lo Celso ja Christian Romero sekä Aston Villan Emiliano Martínez ja Emiliano Buendia saivat Fifalta helmikuussa kahden ottelun pelikiellot.

Fifa määräsi tuolloin myös ottelun pelattavaksi uudelleen sekä erilaisia sakkoja Brasilian ja Argentiinan jalkapalloliitoille. Se sai maat valittamaan päätöksestä.

Fifan kurinpitolautakunta piti voimassa molemmille annetun 50 000 Sveitsin frangin eli lähes 48 000 euron sakot ottelun keskeyttämisestä. Brasilian jalkapalloliiton saama erillinen 500 000 frangin eli noin 480 000 euron sakko pieneni 250 000 frangiin, ja myös Argentiinan jalkapalloliiton 200 000 frangin eli reilun 190 000 euron sakko puolittui.

Sekä Brasilia että Argentiina ovat selvinneet Qatarissa pelattavaan MM-lopputurnaukseen, eli ottelua ei olisi pakko pelata urheilullisen panoksen takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat