Venäjällä pelattiin outo kiekkoturnaus, jossa Venäjä voitti Venäjän – nyt puuhataan jo ”Super Bowlia” MM-finaalin korvikkeeksi

Pietarissa pelattiin kolmen maajoukkueen kiekkoturnaus, ja ensi kaudella aiotaan järjestää Eurasian-turnauksia. Mutta Venäjän kiekkohaaveet ovat vielä suurempia.

Kolmen joukkueen turnauksessa jaettiin iso voittopokaali.

10.5. 11:56

Jääkiekon MM-kisoissa Tampereella ja Helsingissä ei nähdä Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueita, koska presidentti Vladimir Putinin johtama Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa. Samasta syystä Venäjä on hyllytetty EHT-turnauksista kahdeksi vuodeksi.

Hyllytykset eivät kuitenkaan ole estäneet Venäjän jääkiekkoliittoa järjestämästä maajoukkueiden jääkiekkoturnausta. Viime viikolla Pietarissa kohtasivat Venäjä, Venäjän nuorten joukkue ja Valko-Venäjä.

Venäläinen urheilusivusto Sport-Express kertoo, että venäläiset KHL-tähdet eivät vaivautuneet paikalle.

”KHL-joukkueiden johtajat olivat antaneet [pelaajille] vapaata raskaan kauden jälkeen ja heidän tilallaan pelasi nuoria lupauksia”, Sport-Expressin Mihail Skryl kirjoittaa.

Skryl toteaa, että tähtipelaajien puuttuminen ei ollut mitenkään yllättävää, sillä kyse oli merkityksettömästä turnauksesta. Skrylin mukaan tämä näkyi myös paikalle saapuneista pelaajista.

”Neljän päivän aikana en nähnyt yhtään pelaajaa ilman tyytymätöntä ilmettä.”

Kaiken lisäksi joukkueita hieman sekoitettiin. Puolustajat Nikita Sedov ja Makar Habarov eivät ikiensä puolesta enää kuuluisi alle 20-vuotiaiden joukkueeseen, mutta Pietarin turnaus, kuten Skryl toteaa, oli ”joustava”.

Avausottelussa kohtasivat Venäjän maajoukkue ja Venäjän nuorten maajoukkue.

”Se oli yksi omituisimmista otteluista, jonka olen nähnyt”, Skryl kirjoittaa.

Ottelussa vältettiin kontakteja eikä todellista kamppailua juuri käyty.

Hallin käytävillä myös vitsailtiin: ”Tänään meidän joukkue varmasti voittaa.” Myös Skryliltä kysyttiin toisella erätauolla, mikä on tilanne.

”2–1”, Skryl vastasi.

”Ja kumpi on johdossa?”, tuli lisäkysymys järjestysmieheltä.

”Meidän joukkue”, Skryl kuittasi.

Lopulta kolmen joukkueen turnauksen voitti Venäjä, siis aikuisten maajoukkue, joka pääsi nostamaan varsin komeaa voittopokaalia.

Koska Venäjä ei pelaa EHT-turnauksessa, Venäjällä on noussut ajatus Eurasian-turnauksista eri puolilla Venäjää, joissa mukana olisivat Venäjän ja Valko-Venäjän lisäksi Kazakstan sekä mahdollisesti Kiina ja alueellisia joukkueita, kuten Siperia, Ural ja Kauko-itä.

Hankkeesta ovat puhuneet muun muassa jääkiekkolegenda Vladimir Jurzinov, joka valmensi TPS:n kahteen liigamestaruuteen 1990-luvulla ja KHL:n pelaajayhdistyksen puheenjohtaja, entinen NHL-pelaaja Andrei Kovalenko.

”Nyt tärkeintä on miettiä uuden maajoukkueturnauksen ’aloitusruutua’, jotta se kiinnostaisi osallistujia”, Kovalenko sanoo Hocky-Russia-sivustolla.

Kovalenko myöntää, että tälle kaudelle turnauksia ei enää ehdi järjestää.

Kovalenko haaveilee myös turnausten loppuhuipennuksesta, Venäjän omasta ”Super Bowlista”, jossa kohtaisivat Eurasian-turnauksen parhaat kaksi joukkuetta.

”Toukokuussa Sotšissa, suurta jääkiekkoa – miksi ei?”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat