Suomi ja Latvia suunnittelevat ensi vuoden MM-jääkiekon hakemisesta Tampereelle ja Riikaan

Riika isännöi kisoja vuosi sitten ja Tampere tänä vuonna.

Nokia-areenalla saatetaan pelata MM-kiekkoa kahtena vuotena peräkkäin.

10.5. 16:38 | Päivitetty 10.5. 16:48

Suomen ja Latvian jääkiekkoliitot keskustelevat ensi vuoden MM-kisojen hakemisesta yhdessä. Asiasta kertoi ensimmäisenä latvialainen uutistoimisto Leta, joka on verkkosivuillaan julkaistussa jutussa haastatellut Latvian jääkiekkoliiton puheenjohtajaa Aigars Kalvītista. Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela vahvisti HS:lle, että neuvotteluja Latvian kanssa on käyty.

Kisakaupungit yhteishakemuksessa olisivat Tampere ja Riika.

”Tutkimme vakavissamme mahdollisuutta yhteishakemukseen. Toinen lohko olisi Riiassa ja toinen Tampereella. Olemme varautuneet ottamaan tämän vastaan. Näemme lähipäivinä, miten asiat etenevät”, Kalvitis sanoi.

Tämän vuoden MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä. Tampere on pääpaikka, jossa pelataan Suomen pelit sekä mitaliottelut. Helsingissä pelataan Nordenskiöldinkadun jäähallissa, kun Ilmalassa sijaitseva areena ei ole käytössä omistajiin kohdistuvien pakotteiden takia.

Latviassa pelattiin MM-kisat viime vuonna. Koronavirusrajoitteiden takia kisat pelattiin osittain ilman yleisöä ja osittain rajatulle yleisömäärälle.

Ensi vuoden MM-kisat oli myönnetty Venäjälle, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti viedä kisat. Venäjä on suljettu MM-kisoista tänä vuonna, koska maa aloitti hyökkäyksen Ukrainaan.

Aiemmin kiinnostuksesta kisaisännyyteen ovat kertoneet yhteishakemuksellaan Unkari ja Slovenia, jotka nousivat A-sarjaan ensi vuodeksi. Sveitsi on ilmoittanut, että ei ole kiinnostunut kisojen järjestämisestä. Sveitsiin suunnitellut kisat peruttiin vuonna 2020 koronaviruksen takia.

MM-kisaisäntä ensi vuodelle valitaan 26.–27. toukokuuta, kun Kansainvälinen jääkiekkoliitto pitää kongressinsa Tampereella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat