Olympiakisojen kultavahti Säteri imee energiaa MM-kotiyleisöstä: ”Meille tämä on hieno mahdollisuus”

Leijonien hyvähenkinen maalivahtikolmikko on Tampereella kiveen hakattu.

Harri Säteri odottaa jo innolla perjantaina alkavia jääkiekon MM-kisoja.

10.5. 21:11

Tampere

Maalitykki Patrik Lainetta ei tiistaina kotikonnuillaan Tesomalla näkynyt, mutta tamperelaislähiön jäähallissa Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoontumisessa oli pikantti NHL-mauste.

Leijonien MM-ryhmään varmistuneet NHL-pelaajat esittäytyivät, mukanaan olympiaturnauksen kultavahti Harri Säteri.

Pekingissä olympiajäillä kunnostautunut Säteri tavallaan huipensi loppukautensa siirryttyään KHL:n Sibir Novosibirskistä NHL:n Arizona Coyotesiin.

Huipennus jäi kuuden ottelun mittaiseksi rupeamaksi, sillä NHL-heittopussi Arizonan kausi päättyi runkosarjaan.

Vaikka Arizonan NHL-taival oli ohdakkeinen, 32-vuotiaaksi ehtineenä jääkiekkoilijana monenlaista kokenut Säteri ei altavastaajan asemasta stressiä ottanut.

”NHL oli hyvää valmistautumista MM-kisoja ajatellen, että pääsi pelaamaan sarjapelejä. Varmaan sillä oli positiivinen vaikutus”, Säteri kertoi Tesomalla.

Olympiaturnauksen jälkeinen loppukausi olisi KHL:ssä jäänyt Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan jalkoihin.

Florida Panthersissa aiemmin yhdeksän NHL-ottelua pelannut Säteri sai pidettyä pelituntumaa yllä Phoenixin lämmössä.

Leijonien lopullinen MM-kokoonpano on vielä osin pilviharson peitossa. Ensimmäiset MM-kisapassit leimataan Tampereella torstaina.

Päävalmentaja Jukka Jalosen ja GM Jere Lehtisen valintatutkalla vilkkuu mitä todennäköisimmin Mikael Granlundin Nashville Predatorsin putoaminen neljännesvälierissä Coloradoa vastaan suoraan häviöin 0–4.

Granlund hetkauttanee Leijonien hyökkäyksen kokoonpanoa, mutta Suomen maalivahtivalinnat on hakattu kiveen, varsinkin kun Nashvillen ehdoton ykkösvahti Juuse Saros loukkaantui runkosarjan lopussa.

Saros on ehdolla NHL-kauden parhaaksi maalivahdiksi.

Säteri, viime vuoden MM-kisojen Leijonien ässävahti Jussi Olkinuora ja kolmosveskarin osaansa nurkumatta sopeutuva Frans Tuohimaa ovat MM-jäälle hyvähenkinen ja osaava maalivahtikolmikko.

”Tunnemme toisemme pitkältä ajalta. On innostunut fiilis päästä tekemään töitä heidän kanssaan”, Säteri sanoi.

Kun Suomi isännöi jääkiekon arvokisoja, puhe tulee vääjäämättä suosikin paineista. Olympiavoittajana niitä on mahdoton väistää.

Säteri pyöräyttää asetelman positiiviseksi.

”Meille joukkueena tämä on hieno mahdollisuus. Pitää imeä kaikki energia kotiyleisöstä ja välttää ottamasta turhia ylimääräisiä paineita.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat