Uefa päästi Venäjän edustajan kongressiinsa: ”Toivomme tämän hulluuden päättyvän mahdollisimman pian”

Venäjän maajoukkueella tai venäläisillä seuroilla ei kuitenkaan ole vielä asiaa kansainvälisiin kilpailuihin.

Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) puheenjohtaja Aleksander Čeferin kutsui Venäjän toimia Ukrainassa hulluudeksi ja toivoi sen päättyvän mahdollisimman pian.

11.5. 18:38

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) salli Venäjän edustajan osallistumisen keskiviikkoiseen kongressiinsa Itävallassa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Venäjän maajoukkueet sekä venäläiset seurajoukkueet suljettiin Uefan sekä Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) kilpailuista sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, mutta kokouspöytään venäläiset ovat edelleen tervetulleita.

”Venäjän jalkapalloliiton pääsihteeri osallistui tämänpäiväiseen kongressiin Wienissä”, Uefan tiedottaja kertoi Reutersille.

Aiemmin tässä kuussa Uefa sulki pois Venäjän hakemukset vuosien 2028 ja 2032 EM-kisaisännäksi.

Uefan slovenialainen puheenjohtaja Aleksander Čeferin sanoi Reutersin mukaan kongressin jälkeen, että keskustelu sulkutoimien kestosta on vielä ennenaikaista.

”Jos olisit kysynyt minulta kuukausi sitten, olisin ajatellut eri tavalla kuin tänään. Emme tiedä, mitä kuukauden kuluttua tapahtuu”, hän sanoi lehdistötilaisuudessa.

”En sulkisi mitään pois, mutta en sanoisi, ettei mitään tapahtuisi tulevaisuudessa. Sanktiomme ovat kovia urheilijoille, ja olen pahoillani heidän puolestaan, mutta tällaisessa tilanteessa ei ollut muita ratkaisuja. Toivon, kuten me kaikki toivomme tämän hulluuden päättyvän mahdollisimman pian.”

Reuters ei tavoittanut Ukrainan jalkapalloliiton edustajaa kommentoimaan venäläiskollegansa läsnäoloa kongressissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat