Harri Heliövaara matkasi yllättäen Roomaan kaatamaan maailman ykkösiä: ”Aika monta sattumaa tarvittiin, että tämä mahdollisuus toteutui”

Heliövaara ja Lloyd Glasspool kaatoivat Rajeev Ramin ja Joe Salisburyn suoraan kahdessa erässä.

Harri Heliövaara (oik.) heräsi lapsensa itkuun ja huomasi saaneensa seitsemän puhelua Lloyd Glasspoolilta (vas.). Pian hän oli lentokoneessa matkalla Roomaan. Roomassa Heliövaara ja Glasspool kukistivat Rajeev Ramin ja Joe Salisburyn suoraan kahdessa erässä. Kuva joulukuulta 2021.

11.5. 19:31

Tenniksen nelinpelin suomalaisen kärkipelaajan Harri Heliövaaran keskiviikko alkoi tavalla, jonka helsinkiläinen muistaa vielä pitkään.

Heliövaara, 32, meni tiistai-iltana nukkumaan kotonaan Helsingissä. Herätyskello oli soimassa aamuviideltä, mutta unihiekat karisivat silmistä aiemmin.

”Heräsin kuitenkin 2.30 vauvan itkuun, vilkaisin puhelintani ja huomasin seitsemän vastaamatonta puhelua Lloydilta, joka oli yrittänyt viestitellä myös vaimolleni ja veljelleni”, Heliövaara kirjoitti verkkosivujensa blogiin keskiviikkona.

Lloydilla Heliövaara tarkoittaa englantilaista nelinpelipariaan Lloyd Glasspoolia.

”Lloyd oli onneksi vielä hereillä Briteissä, joten soitto takaisin tavoitti hänet, ja sovimme kumpikin ottavamme aamulennot Roomaan.”

Heliövaara ja Glasspool suuntasivat saapasmaahan, koska nousivat mukaan Rooman ATP 1 000 -tason tennisturnaukseen kuudennelta varasijalta.

”Aika monta sattumaa tarvittiin, että tämä mahdollisuus toteutui, mutta otetaan kaikki irti mitä saadaan”, Heliövaara kirjoitti ennen turnauksen avausottelua.

Hän lisäsi ilmoittaneensa itsensä ja Glasspoolin listalle ”aika lailla muuten vain mukaan”. Tarkoituksena oli pitää väli- tai treeniviikko, ellei ihmeitä tapahdu.

Heliövaara kirjoitti blogikirjoituksen matkalla Rooman lentoasemalta turnauksen näyttämönä toimivalle tennisklubille. Kaaviossa ollut vapaa paikka varmistui lopullisesti vasta laskeutumisen jälkeen.

”Aika ohuella valmistautumisella ja nopealla aikataululla lähdetään siis maailman ykkösten kaatoon tänään”, Heliövaara tiivisti ja kertoi pelaavansa parinsa kanssa vapautuneesti ja nauttivansa mahdollisuudesta pelata Masters-tasolla.

Jotta tarina saisi täydellisen lopun, Heliövaara ja Glasspool kukistivat Yhdysvaltain Rajeev Ramin ja Britannian Joe Salisburyn suoraan kahdessa erässä 7–6(5), 6–3.

Salisbury on nelinpelin ATP-maailmanlistan ykkösenä ja Ram kakkosena. Heliövaaran sijoitus on 52:s ja Glasspool 71:s.

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat toisella kierroksella australialaisen Thanasi Kokkinakisin ja yhdysvaltalaisen Frances Tiafoen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat