Menikö tähän uran 50. voitto? Hurja kiri­mies joutui ajamaan maaliin muita pienemmällä vaihteella ja hakkasi raivoissaan pyöräänsä

Kolumbialainen Fernando Gaviria ei peitellyt turhautumistaan Italian ympäriajossa.

Ranskalainen Arnaud Dèmare tuuletti etappivoittoa Italian ympäriajossa keskiviikkona, ja hänen oikealla puolellaan kolumbialainen Fernando Gaviria painoi turhautuneena päänsä.

12.5. 9:49

Maailman parhaisiin ammattipyöräilyn kirimiehiin lukeutuva Ferdando Gaviria oli raivoissaan jäätyään toiseksi keskiviikkona Italian ympäriajon viidennellä etapilla.

Heti ylitettyään Sisilian Messinassa maaliviivan kolumbialainen Gaviria hakkasi vauhdissa ajokkinsa etupyörää asvalttiin.

Hän ilmaisi syvää turhautumistaan myös pysähtymisen jälkeen iskemällä nyrkillä Colnago-pyöränsä satulaa.

Sitten hänen kuultiin Cycling Newsin mukaan sanovan, että pyörä on ”ihan paska”.

Esimerkiksi jos huippuhiihtäjä arvostelee julkisesti suksiaan, hän rikkoo suksitallin kanssa tekemäänsä sopimusta.

Pyöräilyssä lienee sama käytäntö. Kun Gavirialta kysyttiin pyörästä, vastaus kuului, että hän ei saa sanoa siitä mitään.

Eurosportin haastattelussa Gaviria sanoi, että ongelmana oli asia, josta hän ei voi puhua telkkarissa.

Video näyttää, kuinka Gavirian pyöritysnopeus on kirissä paljon suurempi kuin voittoon ajaneella ranskalaisella Arnaud Dèmarella ja muilla kärkimiehillä.

Gaviria ajoi siis lopun pienemmällä vaihteella kuin kilpakumppanit eikä päässyt niin lujaa kuin olisi halunnut ja pystynyt.

Myöhemmin Gaviria selitti työnantajansa UAE Team Emiratesin tiedotteessa, että pyörän takavaihtajassa oli ongelma eikä hän saanut haluamaansa vaihdetta päälle.

Gaviria spekuloi, että takavaihtaja oli saattanut saada osumaa jonkun kilpakumppanin etupyörästä. Gaviria myös totesi, että hänellä oli ”hyvät jalat”.

”Tämä on todella turhauttavaa, enkä pystynyt peittämään sitä heti maaliintulon jälkeen”, Gaviria sanoi Cycling Weeklyn mukaan.

Gavirialla oli etapilla epäonnea myös sillä tavalla, että hänen niin sanottu vetomiehensä putosi pois pelistä kilometri ennen maalia, kun tältä lähti ketju pois paikoiltaan.

Gavirialla on aiemmilta vuosilta viisi etappivoittoa Italian ympäriajosta ja kaksi Ranskan ympäriajosta. Procyclingstats.com-sivuston mukaan hänellä on kaikkiaan 49 voittoa ammattilaisena.

Gaviria sai koronataudin jo pandemian alkuvaiheessa ja oli sen takia sairaalassa. Heinäkuussa 2020 hänestä tuli yksi ensimmäisiä koronataudin sairastaneita kestävyysurheilijoita, jotka ovat voittaneet kovan kansainvälisen kilpailun.

Vuoden 2020 Italian ympäriajo ajettiin koronatilanteen takia vasta syksyllä, ja sen Gaviria joutui keskeyttämään positiivisen koronatestituloksen takia.

Jos testituloksiin oli luottamista, Gavirialla oli siis toinen koronatartunta puolen vuoden aikana.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat